Her yıl 20 bin kişinin intihar ettiği Japonya'da müzisyen Kyochi Watanabe yüzlerce kişinin intihar etmek için gittiği Aokigahara ormanında şarkı söyleyerek insanları intihardan vazgeçirmeye çalışıyor. Aokigahara ormanı, "İntihar ormanı" olarak anılıyor. Ormanın bekçisi Kyochi Watanabe ise kendisini gönüllü olarak güzel bir işe adamış. Ormanda şarkı söyleyen bekçi, insanları intihardan vazgeçirmeye çalışıyor.
Ormanın bekçisi Kyochi Watanabe ise hoparlörler aracılığıyla ormana müzik yayını yaparak hayatlarını sonlandırmaya karar veren insanları vazgeçirmeye çalışıyor. Ormana yakın bir yerde doğan ve hayatının çoğunu burada geçirmiş olan 60 yaşındaki müzisyen ormanın içinde bir kulübede yaşıyor.
Watanabe ormanın ürkütücü namını değiştirmek ve insanların hayatını kurtarmak için savaşıyor.
Her yıl 20 bin kişinin hayatını son verdiği Japonya, G7 ülkeleri arasında en yüksek intihar oranına sahip olan ülke. İntihar ormanı Aokigahara, Japonya'nın meşhur Fuji Dağı'nın hemen yanı başında bulunuyor. Japon tarihinde mistik bir yeri olan ve ölü ruhlarla özdeşleşen Aokigahara daha önce birçok roman ve filme konu edilmiş.
Ormanın intihar konusunda nam salması ile birlikte buraya kendini öldürmek için gelenlerin sayısı da gün geçtikçe artmış. Öyle ki özendirici olmaması için yetkililer bu ormandaki intiharların sayısını resmi olarak açıklamıyor.
Ormana girişinde "Hayat size verilmiş bir hediye, sakince tekrardan ailenizi, çocuklarınızı ve arkadaşlarınızı düşünün. Kendinizi yalnız hissetmeyin, kararınızı vermeden önce bizimle konuşun" yazan tabelada yardım hattı numarası veriliyor.
Ormanda intihar edenlerin yarısından çoğu ise başka yerlerden gelen insanlar. Bu da tüm bu insanların bilinçli ve kasıtlı olarak bu ormana intihar etmeye geldiğini gösteriyor. Ormanın girişinde bulunan terkedilmiş araçlar da bunun bir kanıtı.
Japonya'da 2016-2017 yılları arasında gençlerin intihar oranı son 30 yıla kıyasla artış gösterdi.
Japon Eğitim Bakanlığının raporuna göre, ilköğretim çağındaki 250 çocuk aile sorunları, zorbalık ve stres gibi konulardan kendi hayatlarına son veriyor.
Bakanlık yetkilisi Noriaki Kitazaki, "Hayatına son veren öğrenci sayısı çok yükseldi. Bu da ele alınması gereken önemli bir konudur. Fakat oranlarda artışın nedeni henüz belirlenemedi" dedi.
Hükümetin okulların başlangıç tarihi olan 1 Ekim'den itibaren tuttuğu raporlara göre intihar edenlerin çoğunun lise öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Japon Ulusal Polis Teşkilatına göre, gençlerin intihar oranı son mali yılda artarken, Japonya'daki toplam intihar sayısı, 2003 yılında 34 bin 427’den 21 bin 331'e düştü.
Hükümet, 2026 yılına kadar gençlerin arasındaki intihar oranını yüzde 30 düşürmeyi planladığını açıkladı. Plan, ülkedeki her ilkokul ve ortaokul için danışman işe almayı ve 24 saat yardım hattı başlatmayı içeriyor.
Eğitim Bakanlığı Yetkilisi Koju Matsubayashi, "Böylesi trajedileri tamamen ortadan kaldırmayı çok isterdik, fakat gerçek şu ki her yıl yüzlerce çocuk intihar ediyor. Çocuklara mümkün olan en kısa zamanda nasıl yardım alabileceklerini öğretmek önemlidir" dedi.
Japonya'da her yıl yüzlerce kişi intihar etmek için 'İntihar Ormanı' olarak bilinen Aokigahara'ya gidiyor.
Japonya'da her yıl yüzlerce kişi intihar etmek için 'İntihar Ormanı' olarak bilinen Aokigahara'ya gidiyor.
Japonya'da her yıl yüzlerce kişi intihar etmek için 'İntihar Ormanı' olarak bilinen Aokigahara'ya gidiyor.
Japonya'da her yıl yüzlerce kişi intihar etmek için 'İntihar Ormanı' olarak bilinen Aokigahara'ya gidiyor.