
Ramazan’da iftar menüsü özenle hazırlanır. Sağlık açısından da dikkat edilmesi gerekir. Bu nedenle en sağlıklı iftar menüleri hazırlanmalıdır.
1. Gün İftar Menüsü Örneği
2021 yılında Ramazan ayının ilk günü iftar sofrasında başlangıç olarak tavuk suyu çorba yapılabilir. Besleyici birçok mineral ve vitamin içeren sebzeli tel şehriyeli tavuk suyu çorbası kişilerin bağışıklık sistemine de fayda sağlar. Ana yemek olarak kıymalı rulo patates tüketilebilir. Kıymalı rulo patates genellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmez pidesi ile beraber tüketilir. İftar menüsünün tatlısı ise trileçe olabilir. Trileçe tatlısı yumuşak keki ve caramel sosu ile tüketicilerin en çok tercih ettiği tatlılardan birisidir.
2. Gün İftar Menüsü Örneği
Ramazan ayında ikinci gün iftar sofrasında tüketilebilen menünün başlangıcında köz domates çorbası tercih edilebilir. Köz sebzelerin aroması ve zengin vitamin içeriği ile köz domates çorbası, kişilerin midelerini oruç sonrasında rahatsız etmez. Ana yemek olarak ise ağızda dağılan ve nar gibi kızarmış bir bütün tavuk tercih edilebilir. Bu tavuğun yanında ise garnitürlü pirinç pilavı yapılabilir. Bu yemeklerin yanına kişilerin tercihine bağlı çeşitli salatalar yapılabilir. İftar sofrasında tatlı olarak muhallebili kadayıf tüketilebilir. Bu tatlının yapılışı çok kolay olması ile birlikte yemesi de çok keyiflidir.
3. Gün İftar Menüsü Örneği
Ramazan ayında iftar sofralarında hafif ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler başlangıç olarak cennet çorbasını tercih edebilirler. Bu çorbanın içeriğinde patates, soğan, mısır unu, tavuk suyu ve sarımsak vardır. Ana yemek olarak Arap tava tüketilebilir. Arap tava çeşitli sebzeler ile hazırlanan kıymalı bir fırın yemeğidir. Arap tavanın yanına müceddere pilavı yapılabilir. Bulgur pilavının yeşil mercimek ve soğan gibi besleyici ve ekonomik malzemelerle zenginleştirilmesi ile müceddere pilavı oluşur. İftar sofrasının tatlısı olarak borcamda yapılmış bir yaş pasta tüketilebilir. Borcam pastada yumuşak bir kek, kremamsı bir muhallebi ve çikolata sos bulunur.
4. Gün İftar Menüsü Örneği
5. Gün İftar Menüsü Örneği
İftar sofrasında başlangıç olarak kolay kremalı mantar çorbası tüketilebilir. Kremalı olmasından dolayı sağlıksız gibi görünse de içeriğinde çok az miktarda krema kullanılırsa yüksek besleyici özelliğe sahip olur. Ana yemek olarak ise misket köfteli sebze kebabı tüketilebilir. Bu sebzeli misket köftenin yanında tavuk suyuna nohutlu pilav yapılabilir. İftar sofrasında ekonomik malzemelere sahip bir tatlı olarak tulumba tüketilebilir. İftar menülerinin yanında salata tüketmek iftar sofralarını zenginleştirdiği gibi besleyici bir özellikte oluşturur.
6. Gün İftar Menüsü Örneği
İftar sofrasında başlangıç olarak sıcak bir mercimek çorbası tüketilebilir. Mercimek çorbası hem ekonomik malzemelere sahiptir hem de besleyici vitaminlere sahiptir. Bu sebeple sağlıklı bir iftar menüsü başlangıcıdır. Ana yemek olarak tas kebabı ve bulgur pilavı tercih edilebilir. Ana yemeğin yanında salata yenmesi sağlık açısından daha faydalıdır. İftar menüsü tatlısı ise güllaçtır. Güllaç hem kalorisi az olan hem de çok lezzetli olan bir süt tatlısıdır.
7. Gün İftar Menüsü Örneği
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.