Yeni personellere derin araştırma

Yeni Şafak
08:139/08/2016, Salı
G: 9/08/2016, Salı
Diğer

FETÖ’nün hain kalkışması, memuriyet alım prosedürlerini de etkiliyor. Bundan sonra kamuya alınacak her personel için tek tek ve kapsamlı soruşturmalar yapılacak.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), kamu kurumlarındaki kadrolarına yönelik tasfiye süreci devam ediyor. Hain kalkışmanın ardından, çeşitli kurumlardan FETÖ ile bağlantılı 70 bine yakın kamu çalışanını açığa alan Hükümet, boşalan kadrolara yapacağı yeni atamalarda, en küçük tereddüde dahi yer bırakmayacak titiz bir çalışma yürütecek. Kamuda yeni istihdam edecek her personel için kapsamlı güvenlik soruşturmaları yapılacak.



Prosedürler de değişti


Darbe girişiminin ardından soruşturmalar kapsamında boşalan kadroların yeniden doldurulması için çalışmalar başlatıldı. Akşam'daki habere göre, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkif evi gibi birçok kamu kurumu personel alımı için ilana çıktı. Ancak yeni alımlarda FETÖ yanlılarının kamu kurumlarına sızmasını engellemek isteyen çoğu kurum, işe alım prosedürlerine yeni uygulamaları da ekleyecek.



KPSS ve mülakat yetmez


Yeni dönem de KPSS puanını, mülakat, özel şartlar ve yetenekler, 657. Sayılı yasaya uygunluk, liyakat ve temiz adli sicil kaydı gibi koşullar yeterli olmayacak. Yeni memur adayları için Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) da desteği ile son derece kapsamlı güvenlik soruşturmaları yapılacak.



Her aşaması titizlikle incelenecek


Kamuda görev alacak her personelin tek tek inceleneceği güvenlik soruşturmalarında, memur adayının eğitim gördüğü okullardan sosyal medya paylaşımlarına, dernek üyeliklerinden daha önce çalıştığı şirketlere varana kadar bir çok konu mercek altına alınacak.


#Kamu
#Personel
#Eleman alımı
#FETÖ
#Darbe girişimi
#Personel alımı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.