PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın, ekonomik gücün gelişmekte olan ülkelere kaydığını söyledi. PwC Küresel Aile Şirketleri Araştırması'nın sekizincisinin açıklandığı toplantıda konuşan Yalçın, bunu gösteren araştırmanın sonuçlarına dikkat çekti.
Dünya ekonomisinin 2050 yılına kadar bugünkünün iki katından fazla büyüyeceğinin görüldüğünü belirten Yalçın, “Türkiye hala önemli bir potansiyel ve çok önemli bir coğrafya. Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya, Endonezya, Meksika ve Türkiye'nin oluşturduğu E7 ülkeleri, bugün küresel ekonominin yüzde 35'ini oluşturuyor. 2050 yılında ise yüzde 50'sini oluşturacak. Bizim için bu yedilinin içinde kalabilmek yatırımların yönelmesi açısından önemli. 2030 yılında Türkiye, dünyanın 12. ekonomisi olacak" dedi.
Türkiye'nin 2050'ye kadar ortalama yıllık büyümesinin yüzde 3 olmasını beklendiğini anlatan Yalçın, bu oranın dünya ortalamasına kıyasla hiç fena olmadığını kaydetti. Araştırmaya göre Türk aile şirketleri ile ilgili öne çıkan bazı sonuçlar şöyle: Uluslararası satışlar şu anda Türkiye'deki aile şirketlerinin cirolarının yüzde 36'sını oluşturuyor ve beş yıl içinde yüzde 44'e çıkması bekleniyor. Önümüzdeki 12 ay içinde Türkiye'deki aile şirketlerinin gündemindeki en önemli konu piyasa koşulları ve döviz kurları olacak. Şirketin uzun vadede geleceğini garanti altına alma/sürdürülebilir olma Türkiye'deki (ve küresel) katılımcıların ana hedefi.