EDISYON:

'Togg fabrikası nerede diyen' muhalefete İMECE'den yanıt: Gemlik Teknoloji Kampüsü uzaydan görüntülendi

22:0827/06/2023, Salı
G: 27/06/2023, Salı
Yeni Şafak
Bakan Kacır, İMECE uydusunun Togg Teknoloji Kampüsü'nden aldığı bir fotoğrafı paylaştı.
Bakan Kacır, İMECE uydusunun Togg Teknoloji Kampüsü'nden aldığı bir fotoğrafı paylaştı.

Milli gözlem uydusu İMECE, muhalefet partilerinin 'yok', 'nerede' diyerek karalamaya çalıştığı Togg Teknoloji Kampüsü'nün uzaydan fotoğrafını çekti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, söz konusu görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak, İMECE'nin yörüngeye yerleştiği andan itibaren görevini başarıyla icra ettiğini aktardı.

Türkiye'nin yarım asırlık hayali olan yerli otomobil gururu tüm ülkeye yayıldı. Banttan inen ilk aracın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilmesi ile yollarda sıklıkla görülmeye başlandı. Muhalefet partilerinin temsilcileri ise Togg'un İtalya'da üretildiğini öne sürüp Türkiye'de bir fabrikasının olmadığını iddia etmişti. CHP yandaşı gazeteci Can Ataklı,
"Kandırmayın milleti. Üretim bantları yapıldı diyorsunuz e yapılmamış daha. Sonra saraydan bant geliyor bir tane. Bak işte üretim bantları burada diye. 'Üretim bantları burada' diye video sergiliyorlar."
ifadelerini kullanmıştı.

"Otomobil üretiyoruz dediler, Nerede?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, da
"Otomobil üreteceğiz diyorlar. Nerede kaldı bu?"
diyerek vizyon proje Togg'u eleştirdiği konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Hani oturdular, büyük gösteriler yaptılar, iş adamları bir araya geldi. Bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları bir araya geldi. Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmak için, Türkiye otomobil üretir. Otomobil üretmek artık sıradan bir olay. Mesele nedir? Ürettiğin otomobili kime satacaksın?"

Togg fabrikası nerede diyen muhalefete İMECE'den yanıt: Gemlik Teknoloji Kampüsü uzaydan görüntülendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin, yörüngeye yerleştiği andan itibaren görevini başarıyla icra ettiğini aktardı.

Bakan Kacır'ın paylaşımında, uydunun, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Togg Teknoloji Kampüsü'nden aldığı fotoğraf bulunuyor.



#Togg
#İMECE
#Mehmet Fatih Kacır
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.