|

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Otomotivde 6 ay 6 bin kilometre uygulaması uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe "6 ay-6 bin kilometre" ve "ilan kısıtlaması" uygulamalarının 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Pınar Görgü
09:01 - 27/06/2024 الخميس
Güncelleme: 09:33 - 27/06/2024 الخميس
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

İkinci el otomobilde fahiş fiyatlandırmayı önlemek için yapılan '6 ay-6 bin kilometre' ve 'ilan kısıtlaması' uygulamaları, 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldı.


Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugüne kadar 6 ay - 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında, otomobil yetkili bayi ile oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.


Ticaret Bakanlığı'nca gerçekleştirilen denetimler ve düzenlemeler neticesinde sıfır taşıtların ikinci ele düşürülerek satışa sunulması yoluyla haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiği belirtilerek, "S
ıfır taşıt arzının artmasına katkı sağlanarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin taşıta ulaşmalarına imkan sağlanmış ve otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışları engellenerek tüketici mağduriyetleri ortadan kaldırılmıştır. Bu doğrultuda, söz konusu kazanımlar göz önünde bulundurularak, ilgili iki düzenlemenin de 6 ay süreyle, 1 Ocak 2025 tarihine kadar yeniden uzatılmasına Ticaret Bakanlığımızca karar verilmiştir. Bu çerçevede, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenlerin yanı sıra, bir takvim yılı içinde yetki belgesiz üç ve üzerinde ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek veya tüzel kişilerin 6 ay- 6 bin kilometre düzenlemesine aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmesine devam edilecektir. Ticaret Bakanlığı olarak motorlu kara taşıtı ticaretinde hayata geçirdiğimiz bu düzenlemeler ile hem tüketiciler lehine fiyat istikrarını sağlamak, hem de sektör yetkilileri için adil ve dengeli bir piyasa yapısını tesis etmek amacıyla çalışmalar titizlikle sürdürülecek ve gerek görülmesi halinde ilave tedbirler alınacaktır"
ifadelerine yer verildi.



#otomotiv sektörü
#Ticaret Bakanlığı
#6 ay ve 6 bin kısıtlaması
٪d يوم قبل