THY’den yeni yolcu rekoru

Yeni Şafak
Yasin Yılmaz
04:0011/09/2016, Pazar
G: 10/09/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile iç piyasada yaşanan yoğunluk, hava yolu şirketlerinin de yüzünü güldürdü. Türk Hava Yolları'nın yolcu rekoru kırdığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "İç hatlar doluluk oranı yüzde 92'yi geçti. Hazırlıklarımızı 90 binler üzerine kurmuştuk. Bu rakamları yakaladığımız için mutluyum" dedi.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması havayolu şirketlerinin yüzünü güldürürken, Türk Hava Yolları (THY) da yolcu rekoru kırdı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı bayram vesilesiyle doluluk oranını yüzde 88 olduğunu belirtti. Aycı, “İç hatlar doluluklarımız yüzde 92'yi de geçti. Şu ana kadar bizim açımızdan çok da iyi geçmeyen dönemin atlatılarak yepyeni bir 2017 ile taze bir başlangıç yapacağımız enerjiyi topluyoruz. Hazırlıklarımız hep 90 binler üzerine kurmuştuk. Bu rakamları yakaladığımız için mutluyum" dedi.



“Çok bereketli bir bayram yaşıyoruz” diyen Aycı, Atatürk Havalimanı'ndaki görev yapan basın mensuplarını ziyaret etti. Aycı, “Bugün 89 bin 200 yolcu civarındayız. Pas yolcuları da sayarsanız 90 bin geçmiş olacağız. Bunun yanı sıra 70- 75 bin civarı dönüşleri de gördüğümüz zaman bugün yaklaşık 165 bin civar giriş-çıkış olacak. Uzun zamandır beklediğimiz bir tabloydu. Umarım bayram sonrası da devam eder” ifadelerini kullandı.



TÜRKİYE'Yİ TÜM DÜNYAYA ANLATACAK


THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında özellikle başka ülkelerde “Türkiye'de 100 bin kişinin katledildiğine” yönelik asılsız bazı iddiaların ortaya atıldığına dikkati çekti. Bu iddiaların yayılmasının FETÖ'nün Türkiye dışında kara propaganda yaptığını gösterdiğine dikkat çeken Aycı, “Arkadaşlarımızla birlikte, dünyanın 4 bir yanından uçtuğumuz 116 ülkeden gazetecileri buraya taşımaya devam edeceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemizin gerçeğini anlatmaya devam edeceğiz. Hatta şimdi bütün ülke müdürlerimiz yeni bir çalışma yapıyorlar. Yeni bir film hazırladık, 5-6 dakikalık filmlerle Türkiye'deki normalleşmeyi anlatıyoruz” şeklinde konuştu. Aycı, Londra'ya gitmek üzere havalimanında bulunan Sanatçı Özkan Uğur ile de sohbet etti. Uğur'un THY'nin özellikle Avrupa uçuşlarında Türk kahvesi görmek istediklerine ilişkin önerisini dinleyen Aycı, "Bunu hemen not ediyoruz" dedi.



8 AYDA 40.7 MİLYON YOLCU HAVALANDI


THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasına göre, Ocak-Ağustos 2015 döneminde 40,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde yüzde 3,8 artışla 42,3 milyona ulaştı. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 4,8, dış hatlarda ise yüzde 3,0 oranında gerçekleşti. Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Ağustos 2015 dönemine kıyasla yüzde 17,7 artış sağlandı.



Uçağa sağlıklı mutfak


THY'nin sağlıklı mutfak konseptini yolcularıyla tanıştıracağını belirten İlker Aycı, yolcular için düşük şeker, tuz, kalori ve yağı makul seviyede olan besinler hazırlayacaklarını söyledi. İkram konseptinde yeniliklere devam edeceklerini belirten Aycı, 5 yıldızlı havayolu olmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.





#Kurban Bayramı tatili
#THY

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.