TÜRSAB Başkanı Ulusoy yaptığı açıklamada, seyahat acentelerinin Kurban Bayramı için rezervasyonlarının erken rezervasyon sürecinde aylar öncesinden almaya başladığını belirterek, bununla birlikte bayram dönemi yaklaştıkça yeni paket turlarla da tüketicilerin taleplerini karşılamaya yönelik satışlara başlandığını söyledi.
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamu personeline yönelik konulan izin yasağının kaldırılmasının Kurban Bayramı turlarına ilgiyi olumlu yönde etkilediğini anlatan Ulusoy, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması beklentisinin de bayram turlarına ilgiyi arttırdığını kaydetti.
Ulusoy, "Bu konuda gerek Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı gerekse Hükümet Sözcüsü Sayın Numan Kurtulmuş'un açıklamaları oldu. Önümüzdeki günlerde tatilin 9 gün olarak kesinleşmesinin ardından bayram turlarına yönelik ilginin daha da artmasını bekliyoruz." dedi.
Kurban Bayramı'nda tatile çıkacak vatandaşların ağırlı olarak yurt içi turlarını tercih ettiğini belirten Ulusoy, şöyle konuştu:
"Kurban Bayramı'nda yurt içi rezervasyonlarda kıyı şeridine talebin yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Antalya'da Kemer, Belek, Side ve Alanya'ya yönelik taleplerin yanı sıra Ege'de Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turları ilginin yüksek olduğu destinasyonlar. Yurt dışı turlarda ise sırasıyla İspanya, İtalya ve Balkanlar en çok ilgi çeken turlar. Tatil süresinin uzun olması nedeniyle söz konusu destinasyonlara yönelik bir haftalık turlara talebin yüksek olduğunu gözlemliyoruz."
Ulusoy, uzun tatil süresi nedeniyle yurt dışı çıkışlı kruvaziyer turlara da talebin yüksek olduğunu dile getirerek, yurt dışı turlarda fiyatların 129 avrodan başlayıp gidilecek destinasyona göre çok daha üst seviyelere kadar çıkabildiğini kaydetti.
Sahil bandında yer alan tatil bölgelerine ilginin yoğunluğuna işaret eden Ulusoy, "Bu destinasyonlarda Kurban Bayramı ile doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağı düşüncesindeyiz." dedi.
Ulusoy, 2016'da sektör dışında yaşanan gelişmeler neticesinde turizmin olumsuz bir seyir izlediğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
"Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan haziran ayına ilişkin veriler, turizmde yaşanan kaybın yaz sezonu itibarıyla da devam ettiğini ortaya koyuyor. Haziran ayında ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında azalırken altı aylık dönemde yaşanan düşüş yüzde 27 seviyesinde oldu. Türk turizmindeki bu keskin düşüşün birçok farklı nedeni bulunuyor. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan siyasi sorunlar, dünya genelinde artan terör olayları, mülteci sorununun Avrupa basınında hiç hak etmediğimiz halde Türkiye'yi suçlayıcı ve Türkiye'nin imajını bozacak şekilde verilmesi yaşanan düşüşün temel sebepleri olarak sayılabilir."
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, yaşanan tüm bu olumsuzlukların ardından yine de geleceğe umutla baktıklarını, 2017'nin Türk turizmi için yükseliş sürecinin başlangıcı olmasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.