Taşeronda yaş sınırı yok

Yeni Şafak
07:3028/12/2017, Perşembe
G: 28/12/2017, Perşembe
Yeni Şafak
Sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerde yaş sınırı ve eğitim şartı aranmayacak.
Sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerde yaş sınırı ve eğitim şartı aranmayacak.

Taşeron işçi sorununu temelli ortadan kaldıracak düzenleme 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hayata geçti. Peki taşeron işçi düzenlemesi ne içeriyor, taşeron işçi kadrosu nasıl olacak, taşeron işçide yaş sınırı var mı, taşeron işçiler hangi kadroda çalışacak? İşte taşeron işçilerle ilgili son detaylar.

Hükümet uzun bir süredir kanayan bir yara haline dönüşen taşeron işçiler sorununu temelli ortadan kaldıracak düzenlemeyi 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirdi. Buna göre, 4 Aralık 2017 itibariyle taşeron işçi olarak çalışanlar kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilecekler. Taşeron işçiler özel sözleşmeli ya da bir yıllık, üç yıllık, 5 yıllık olmayacaklar. Sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerde yaş sınırı ve eğitim şartı aranmayacak. Geçiş işlemleri, alt işveren işçilerinin çalıştığı idareler tarafından gerçekleştirilecek.

Sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilere geçişle beraber yıllık 52 gün ilave tediye ödenecek. Sürekli işçi kadrosuna geçiş işlemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Bundan sonra personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri yapılmayacak. Geçiş süreci ise 90 gün içinde olacak.

DOĞUM VE ASKERLİK İZNİNDE OLANLAR DÜŞÜNÜLDÜ

4 Aralık 2017 tarihinde askerde olanlar ile doğum ve hastalık nedeniyle iş sözleşmesi askıda olanlar da sürekli işçi kadrosuna geçirilecek. Bugüne kadar 4/C statüsünde çalışmakta olan Geçici Personeller, 4/B Sözleşmeli Personel statüsüne geçirilmektedir. 657 sayılı Kanunda Geçici Personel (4/C) statüsü kaldırılıyor. Bundan sonra da bu kapsamda işe başlayacak çalışanlar 4/B statüsünde istihdam edilecek. Bugüne kadar 4/C kapsamında atanma hakkı olmasına rağmen talepte bulunmayan Geçici Personele de, (4/B) Sözleşmeli Personel statüsüne geçme hakkı tanınıyor.



#Taşeron işçi
#KHK
#Taşeron
#4/C
#4/B
#Sözleşmeli personel
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı