logo
EDISYON:

Elektrik faturaları için Ankara'da kritik zirve

09:0811/02/2022, Cuma
Diğer
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 21 elektrik dağıtım şirketinin sahipleri ve üst yönetimleri ile bugün bakanlıkta bir toplantı gerçekleştirecek. Altyapı yatırımları ve mevcut durumun görüşüleceği toplantıda masaya son dönemde vatandaşların tepki gösterdiği elektrik fiyatları da gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın elektrik faturalarında yeni düzenlemeye gidileceğini açıklamasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün bakanlıkta 21 elektrik dağıtım şirketinin sahipleri ve üst yönetimlerini toplayacak.

Görüşme kapsamında, yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi olası afet durumlarında şirketlerin plan ve yol haritaları masaya yatırılacak. Yetkililerin, bu çerçevede küresel iklim değişikliği çalışmalarına ve afet senaryolarına ilişkin sunum yapmaları bekleniyor. Dönmez ayrıca, yetkililerden 2022'de yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alacak.

Tüm Türkiye'nin gözlerinin çevrili olduğu toplantıda son dönemde vatandaşların isyan ettiği elektrik fiyatları da masada olacak.

#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez
#Elektrik faturaları
#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
#Elektrik

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.