Sağlıkta reform

Yeni Şafak
07:2726/03/2018, الإثنين
G: 26/03/2018, الإثنين
Diğer
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Hükümet sağlık alanında büyük adımlar atıyor. İş yeri hekimleri e-reçete uygulayacak, sosyal güvenlikte 80 olan e-devlet uygulaması 120'ye çıkacak, hastanelere sicil uygulaması Türkiye geneline yayılacak.

Hükümet, sağlık alanında toplumun tüm kesimlerini kucaklayan reform niteliğinde adımlar atmaya hazırlanıyor. Sağlık reformunda 15 önemli başlık yer alıyor. Buna göre, görüntü paylaşım projesiyle Ankara'da çekilen röntgen Hakkâri'de görülebilecek. Toplam 291 ilaç Türkiye'de üretilecek. Eczanelerde uygulanan karekod hastanelerde uygulanmaya başlayacak. İşyeri hekimlerine e-reçete uygulaması zorunluluğu geliyor. Sosyal güvenlikte 80 olan e-devlet uygulaması 120'ye çıkıyor. Hastanelere sicil uygulaması Türkiye geneline yayılıyor. Gelir testine girenlerin GSS prim borcu 2 Nisan'da siliniyor.

SAĞLIK MALİYET UNSURU DEĞİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümetin sağlığa maliyet unsuru olarak bakmadığını belirterek, hizmet kalitesini geliştirme anlayışında olduklarını söyledi.

Sarıeroğlu, geçen yıl 350 milyon reçete yazıldığını anımsatarak, "Bu yıl sağlık için 87 milyar liralık kaynak ayırdık. AK Parti, bütün hastaneleri, eczaneleri, birçok özel sağlık hizmet sunucusunu vatandaşa açtı. Sağlığa ulaşımdaki engelleri kaldırdı" dedi.

Sabah'ın haberine göre, Bakan Sarıeroğlu, bugün 8 bin 200 ilacın geri ödeme listesinde bulunduğunu anımsatarak, ilaçta yerlileşme için 2.5 milyar liralık ödeme yapıldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ PAYLAŞIM PROJESİ:
Görüntü paylaşım projesi yaşama geçiriliyor. Ankara'da çekilen röntgen Hakkâri'de görülebilecek.
ORGAN NAKLİ, AMELİYATLARA DÜZENLEME:
Ameliyat, laboratuvar ve acil hallerdeki işlemler ile organ nakli gibi başlıklarda gerçekleştirilen işlemlerde düzenlemeye gidilecek. Hem vatandaşa hem de hizmet sunucularına katkı sunacak adımlar atılacak.
TAHLİLLER HIZLANACAK:
Tetkik ve Tahlil Paylaşım Projesi yaşama geçirilecek. Tahlil ve tetkik süreci hızlandırılırken, İstanbul'da yapılan kan tahlili başka bir şehirdeki hastaneden görülebilecek.
HASTANELERE KARNE:
Hastane sicil karnesi uygulaması Türkiye geneline yayılıyor.
FATURALARA ÇİFTE DENETİM:
Hastanelerin verileri derlenerek elektronik ortamda fatura kontrolü imkânı sağlayan bilişim altyapısı bu yıl hizmete açılıyor. Yapılacak düzenlemelerle mükerrer faturalandırmanın önüne geçilecek.
İŞ YERİNDE E-REÇETE:
İşyeri hekimlerine e-reçete zorunluluğu geliyor. Hastanelerin fatura ekinde gönderdiği bilgiler elektronik ortama taşınıyor.
E-DEVLET UYGULAMASI ARTIYOR:
Sosyal güvenlikte 80 olan e-devlet uygulaması 120'ye çıkıyor.
SAĞLIK SUNUCULARINA TEŞVİK:
Hastanelerde istihdam teşviklerinin tamamından yararlanması sağlanıyor.
#e-devlet
#Jülide Sarıeroğlu
#Sosyal güvenlik
#Sağlık