|

Ekonomimiz sağlıklı bir şekilde büyüyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, FETÖ mensubu ve sempatizanlarının devletten temizlenmesiyle Türkiye'nin daha sağlıklı bir ekonomik büyümeyle yoluna devam edeceğini kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 19:04 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, FETÖ ile ilgili, “Bu, her yerde ayağı olan bir yapılanma. Ahtapot gibi adeta. Bürokrasiden finansa, basından derneklere ve sendikalara kadar her alanda örgütlenmiş bir yapılanma. Paralel devlet yapılanması değil adeta paralel toplum yapılanması. Yani toplumun her tarafından kendince paralel bir dünya oluşturmuşlar” dedi.



HALKIN GÜCÜ TANKIN GÜCÜNÜ ALT ETTİ


Bir grup gazeteci ile biraraya gelen Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu girişimin toplumu göçertmeye ve bütün değerler ile kazanımlara yönelik bir terör saldırısı olduğunu belirten Yılmaz, FETÖ'nün darbe girişiminin vatana ve millete açık bir şeklide ihanet olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Ancak halkın gücü, tankın gücünü alt etti" dedi.



OHAL GÜNLÜK HAYATI ETKİLEMEDİ


Yaşanan sürecin hukuk içinde gerçekleşmesi için OHAL ilan edildiğini belirten Yılmaz, bunun olağanüstü haller ile karşılaştırılmaması gerektiğini söyledi. Eski OHAL'lerin insanları evlerine hapsettiğini anımsatan Yılmaz, mevcut OHAL'in ise insanları sokaklara çıkarttığını ve kimsenin günlük hayatının aksamadığını söyledi.



BÜYÜMEYE DEVAM


Yaşanan büyük tehlikeye rağmen ekonominin iyi bir noktada olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Ekonomide kısa dönemli dalgalanma dışında ciddi bir etkilenme beklemiyorum. Orta ve uzun vadede ise devlet içindeki bu çetenin temizlenmesiyle ekonomimiz sağlıklı bir şekilde büyüyecektir” dedi.



Milletin silahını millete doğrulttular


Yılmaz, “Bu eylemle, Türkiye'nin bütün değerleri, bütün kurumları hedef alındı. Önceki darbelerden önemli bir farkı vardı, bu teşebbüs içine girenler milli bütçemizden edindikleri kaynaklarla doğrudan halkımıza, milletimize silahlarını doğrulttular. Son derece hain bir eylem gerçekleştirdiler” dedi.



Örgütün başı abd'de


Paralel yapılanma ile kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirten Yılmaz, “Bu büyük bedellere yol açan eylemi yapanlar, hukuk devleti içerisinde gerekli karşılığı görecekler. Bu örgütün başı olan kişi de ABD'de” dedi.



Maşa olarak kullanıyorlar


Türkiye'nin Ortadoğu'da, bölgesinde ve küresel ölçekte daha etkin bir ülke haline gelmesinden rahatsız olan, ekonomisinin güçlenmesinden, siyasi itibarından rahatsız olan birçok çevre olduğunun çok iyi bilindiğini vurgulayan Yılmaz şöyle konuştu: “Bunların bu FETÖ dediğimiz yapıyı bir maşa, bir araç olarak kullandığını ve bu araçla ülkemizin istikrarını bozmaya çalıştıklarını hepimiz biliyoruz tabii ki.”






#FETÖ
#Cevdet Yılmaz
8 yıl önce