Sağlık Bakanlığı, ilaçtan sonra en büyük maliyet kalemine sahip olan tıbbi cihazlarla ilgili büyük tasarrufa giderek ‘sağlık marketi’ projesini resmen başlattı. Bundan sonra hastanelerin tüm malzemeleri Devlet Malzeme Ofisi tarafından temin edilecek. Ayrı ayrı ihalelerde değeri mil yonlarca lirayı bulan tıbbi cihazlar, uygun fiyata toplu sipariş edileceği için ciddi bir tasarruf sağlanmış olacak.
İlaçtan sonra en büyük mali gider kaleminde yer alan tıbbi cihazlarla konusunda Sağlık Bakanlığı, önemli tasarruf sağlayacak ‘sağlık marketi’ projesini resmen başlattı. Hastanelerin tüm tıbbi cihazlar ile malzemeleri DMO tarafından alınacak. Böylece tek tek alımlarda değerleri milyonlarca liraya mal olan tıbbi cihazlar toplu alımlarda oldukça uygun fiyatlara temin edilecek. Bu sayede herhangi bir hastane ihtiyacı olması durumunda ihaleye gerek kalmadan DMO’dan en uygun fiyata satın alacak. Bu kapsamda DMO’ya tıbbi cihaz ve malzemelerine yönelik eğitimler verildi.
DMO’YA EĞİTİM VERİLDİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm kamu kurumlarına bir yazı göndererek, giderlerden tasarruf yapılmasını istemesi üzerine Sağlık Bakanlığı da daha önceden çalışmasını yaptığı ‘Sağlık Marketi’ projesine ivme kazandırdı. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu personeli, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) laboratuvar personeline tıbbi cihaz analizleri eğitimi verdi.
İHALEYE ÇIKMA DÖNEMİ BİTİYOR
Sağlık Bakanlığı’nın en önemli gider kalemlerinden birini oluşturan tıbbi cihaz ve malzemelere yönelik büyük bir tasarrufa gidecek. Proje kapsamında hastaneler üzerindeki mali ve iş yükü önemli oranda azalacak. Böylece herhangi bir hastane ihtiyacı olması durumunda ihaleye çıkmasına gerek kalmadan DMO’dan en uygun fiyata satın alacak. DMO üzerinden hastanelerin ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve malzemeler merkezi alım yöntemiyle alınarak stoklanacak. Böylece tek tek alımlarda değerleri milyonlarca liraya mal olan tıbbi cihazlar toplu alınacağı için oldukça uygun fiyatlara temin edilecek.