Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyacak eğitimde halka arz için kolları sıvayan Bahçeşehir Koleji ve Uğur Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, önemli açıklamalarda bulundu. Yabancı fonların Türkiye ilgisinin sürdüğünü söyleyen Yücel, eğitim alanında Türkiye’nin cazip ve yatırım yapılabilir bir ülke konumunda olduğunu söyledi.
Bahçeşehir Koleji ve Uğur Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eğitim sektöründe ilk halka arzını gerçekleştirmek için start verdiklerini söyleyen Yücel, süreç hakkında bilgiler paylaştı. Yurtdışından büyük ilgi gördüklerini söyleyen Yücel, yaptıkları görüşmelerde Londra'da ve Dubai'de çok ciddi bir şekilde yabancı ilgisi olduğunu açıkladı.
Yücel “Bahçeşehir Kolejlerinin halka arzı gündemde. Bunla alakalı start verdik. SPK'ya Milli Eğitim Bakanlığı'na gittik. Sıcak bakıyorlar. Regülasyonda birkaç değişikliğe ihtiyaç var” dedi. Uzun vadeli hedeflerinin olduğunu söyleyen Yücel, ABD'de örnekleri bulunan bir modeli gerçekleştirmek istediklerini kaydetti. Yücel, “Halka arzdan önce bütün öğretmenlerimizin müdürlerimizin, kendi çalıştıkları kurumda ortak olacakları bir planlama üzerinde çalışıyoruz” bilgisini verdi.
SON 2 AY CIMBIZLANIP TÜM ÜLKEYE MAL EDİLMESİN
Son aylarda yaşanan döviz dalgalanmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Yücel, yatırımlarını hiç aksatmadan sürdürdüklerini kaydetti. Yücel “Bizim 1.5-2 yıldan beri çektiğimiz bir çile, sıkıntı değil bu. 2 ayda bir şey oldu, saman alevi gibi şimdi soğumaya başlıyor” dedi. Hüseyin Yücel, son dönemde ekonomide yaşananların cımbızlanıp tüm Türkiye'ye mal etmeye çalışıldığı takdirde bunun sadece fırsatçıların önünü açacağını söyledi. Yücel, “1-2 aydaki dalgalanmalar normal değil. 80 milyonluk büyüme potansiyeli çok büyük olan ülke. Fizibilitesi 3-4 yıllık projeksiyonlarla ilerleyen şirketlerde bir sıkıntı olmayacaktır, yoluna devam edecektir” diye konuştu.
BÜYÜME VE YATIRIMLAR AYNEN DEVAM EDİYOR
Her şeye rağmen büyümeyi ve yatırımları sürdürdüklerini söyleyen Hüseyin Yücel, 'yatırımlar sürecek' mesajı verdi. Yücel, “Bize A'dan Z'ye gayrimenkul yatırımı yapan o yöredeki ildeki işadamları 'piyasalar kötü ekonomik durum' vs dediler. Biz kesinlikle taviz vermedik, bu yatırımlar devam edecek. Bir tane bile sıkıntıya uğramadan okullarımızı açtık. Büyümeye devam edeceğiz. Bisiklet gibi pedalı çevirmeyi bırakırsanız düşersiniz” dedi.
2 YILDA 45 YENİ OKUL
Bahçeşehir Kolejleri kurumunda 6 yıl önce bir yabancı ortaklık yaptıklarını söyleyen Yücel, fonların özellikle Türkiye'ye çok ilgi duyduğu dönemde gerçekleştirdikleri evliliğin yaklaşık 4.5-5 yıl sürdüğünü söyledi. Hisseleri geri alma sürecinden sonra daha da büyüdüklerini kaydeden Yücel, şunları söyledi: “İçeri gelen kaynakla birlikte ciddi bir ivme yakaladık. Akabinde satmış olduğumuz hisseleri geri aldık. Fon çıktıktan sonra son iki senedeki açtığımız okul sayısı 45'e çıktı.”
- Eğitim ücretlerine enflasyonun çok altında artış yapılacak
- Ocak ayında yapılacak eğitim hizmetleri hakkında yapılan zamlar hakkında konuşan Hüseyin Yücel, kurum tarafından belirlenecek oranın enflasyonun altında olacağını ifade etti. Geçen dönemde yüzde 9 artış yapıldığını ifade eden Yücel, önümüzdeki dönem artışının enflasyon oranının altında olacağını kaydetti.
Hedef NBA’e oyuncu göndermek
Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı’nın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yücel, şunları söyledi: “Geçen sene kurduğumuz basketbol takımı finalde play-of’a kaldı. Elendik maalesef. Bir süper lig ekibinin, çekilmesiyle süper lige çıktık. Taraftarlarımız hep öğrenci, öğretmen, veli. ‘Sahada örnek davranmamız lazım’ dedik. 12 ilde altyapı seçmeleri yaptık. Bu sene 600 öğrenciyle başladık önümüzdeki sene 3 bin öğrenciyi hedefliyoruz altyapılarda. Bunlardan 1-2 tanesini NBA’ye göndersek muazzam olur.”
Hizmet ihracatı yapıyoruz
Hüseyin Yücel, TİM’den bu yıl hizmet sektöründeki başarılarından dolayı ödül aldıklarını da söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi’nde 2018 itibari ile 26 bin öğrencisi olduğunu söyleyen Yücel, ”Bunun içinde çok dikkat çeken unsurlardan bir tanesi 6 bin tanesi yabancı öğrenci. İhracatımızda bir noktada ithalata dayanıyor. Sıfırdan üretebildiğimiz bir şey yok. Ama bir öğrenci Türkiye’ye geldiği takdirde sınıf hazır öğretmen hazır, bina hazır okul ücretinin dışında yıllık 12 dolarlık harcama yapıyor. Sıfır gider, yüzde 100 gelirli bir ihracat oluyor” dedi.