'Paraları dağa gönderenlerden hesap sorulacak'

Yeni Şafak
16:204/09/2016, Pazar
G: 4/09/2016, Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti.
Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti. Başbakan Yıldırım "Belediyeler, devletin gönderdiği paraları ne yaptılar, dağa gönderdiler değil mi? Paraları dağa gönderenlerden hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Yeni bir sayfa açıyoruz, yeni sayfayı 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı ay yıldızlı bayrakla meydanları dolduran vatandaşlarla açıyoruz. Kardeşliğimize, birliğimize, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Demokrasimize, hukuk devletimize, milli iradeye hep birlikte destek çıktık.



Kardeşliğimizin, birliğimizin en büyük düşmanı PK'dır, FETÖ'dür.. İkisinin de ortak amacı Türk-Kürt kardeşliğini hedef alarak çatışma çıkarmak. FETÖ PKK'nın değirmenine su taşıyor, PKK da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor. Birisi Pensilvanya'dan diğeri Kandil'den emir alıyor. Bölücülere bu ülkeyi bırakmayacağız. Demokrasi nöbetlerinde FETÖ terör örgütünü lanetlediğiniz gibi PKK'yı da lanetlediniz.



"Tahir Elçi'yi kim katletti?"


Değerli kardeşlerim, HDP'nin eş başkanı Almanya'dan sesleniyor. 'PKK terör örgütü değildir' diyor. Ben soruyorum PKK terör örgütü değilse Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi kim katletti, Dürümlü'de masum 16 kardeşimizi kim katletti. Diyarbakır'da bomba patlatarak 5 tane masum vatandaşı diri diri kim yaktı. İşte PKK terör örgütü değildir diyenlere Diyarbakır'dan en güçlü ses 'PKK en alçak terör örgütüdür'



Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Çocuklarımızı asla ve asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha çok gelecek hazırlayacağız.




23 vilayette 62 milyon liralık yatırım


AK Parti olarak milletimizin refahı ve mutluluğu için 14 yıldır durmadan duraksamadan çalıştık. Çocuklarımızın gelecek hayallerini gerçekleşmesini sağladık. Bütün renklerimizi kucakladık, herkese vazife yapmayı bir görev bildik. Biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk-Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışan da kalleştir. Bizim iktidarımızda ırka, dine dayalı milliyetçilik yok.



3 vilayetimizde 200 bin insanımıza iş aş verecek fabrikalar kuracağız. Devlet eliyle 23 vilayetimizde 4 yılda 62 milyon liralık yatırım yapacağız.



Bölücü terör örgütü PKK 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor. Bakın PKK terör örgütünün Kürt kardeşlerimizle sorunu var. Kürtlerin PKK sorunu var, bu sorunu da el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Geleceğimizi bu alçak terör örgütünün karartmasına asla izin vermeyeceğiz.



Buraya her gelişimizde önemli müjdelerle geliyoruz. Bu üçüncü gelişimiz. Diyarbakır'a son 14 yılda yaptığımız yatırımların tutarı tam 26 milyar lira. Silvan Barajı'nı yapacağız. Terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı yapılacak, topraklar suyla buluşacak.



Diyarbakır'a yapacağımız projeleri özet olarak sizlerle paylaşıyorum:


Sur Diyarbakır'ın kalbi.Sur'da Şırnak'ta Silopi'de İdil'de Cizre'de Yüksekova'da ev , yol, okul, fabrika... yapımını yeniden başlatıyoruz. Sur'u yeniden inşa ediyoruz. Sur hem ticaret, hem inan. hem de kültür merkezi olacak. Böylece PKK'nın evlerini yıktığı vatandaşlarımıza daha güzel evleri yapıp teslim edeceğiz.



Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki illerimizde toplam 67 bin yeni konut yapıyoruz. Bölgede modern hastaneleri yapmaya devam edeceğiz. 15 tane yeni hastane daha yapıyoruz. Böylece 1640 yatak ilave kapasite getiriyoruz. Diyarbakı'ın 33 bin kişilik stadyumu hızla yapılıyor.



Terörden zarar gören iş yeri kapanan kardeşlerimize de 255 milyon tazminat ödüyoruz. 6 bin aileye verdiğimiz desteği genişletiyoruz, 10 bin aileye destek vereceğiz. Sosyal yardım sosyal hizmet yatırımları için 400 milyon liralık bir kaynak ayırıyoruz. Liste uzayıp gidiyor...




Teröre rağmen 80 milyon liralık yatırım


23 vilayetimizde AK Parti iktidarından önce 14 yılda 2002'ye kadar yapılan yatırım tutarı sadece 30 milyar liraydı, AK Parti iktidarındaki 14 yıllık dönemde 80 milyar liralık yatırım yapıldı yani 80 katrilyon. Ve biz bunları terör örgütüne rağmen yaptık. Yılmadık, yapmaya devam ettik. Terör örgütünü aradan çıkardığımızda bölge uçacak. Terörden kurtulmak için kararlılığımız devam ediyor. Öldürülen masumların, şehitlerin hesabını soracağız.



Gençlerimiz için iş alanları, spor tesisleri gençlik merkezleri açıyoruz. Gençlerimize yaptığımız yatırımların tutarı 434 milyon lira.



Diyarbakır'daki 6-7 Ekim olaylarını hatırlıyor musunuz? 53 tane vatandaşımızın ölümüne neden olanlar vatandaşları isyana çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik ararsınız. Diyarbakır sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağıyla iner.



Mikroplar temizleninceye kadar operasyona devam


Bugünlerde Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu yapıyoruz. Diyorlar ki Türkiye niye burada operasyonu yapıyor. Siz Türkiye topraklarına füze roket atarsanız, vatandaşlarımızın hayatı yok ederlerse, biz bunları seyir mi edelim ? Tabiki değil. ÖSO ile birlikte Cerablus'a girdik. Oradan bütün mikropları temizleyinceye kadar operasyona devam edeceğiz.



Diyorlar ki Kürtlere karşı. Kürtler de Türkler de bizim başımızın tacı. Bizim terör örgütlerine karşıyız. Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Bu millet buna asla müsaade etmeyecek. Bize nasihat verenler önce kendilerine baksınlar. Binlerce kilometreden gelip Suriye'de ameliyat yapanlar bize laf söyleyemezler.



"Burunlarında fitil fitil getireceğiz"


Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için olmazsa olmazdır. Suriye'nin bölünmesi, oradaki insanları yok olması asla ve asla bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Uluslararası terör tüccarlarının emeline hizmet edecek güney sınırımızda bir yapay devlet kurulmasına da asla izin vermeyiz. Açık şekilde söylüyorum ki, bizim Suriye'de verdiğimiz mücadele, teröre karşı amansız bir mücadeledir.



Belediyeler, devletin gönderdiği paraları ne yaptılar, dağa gönderdiler değil mi? Paraları dağa gönderenlerden hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Kim düzgün çalıştıysa da onların endişe etmesine hiç gerek yok. Bizim işimiz yanlış yapanlarla, teröre taşeronluk yapanlarla.

#Binali Yıldırım
#Diyarbakır
#Toplu Açılış Töreni

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.