Yeni Şafak

Özel sektöre de sızdılar

Yeni Şafak
Haber Merkezi
01:006/08/2016, Cumartesi
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, doğrudan milleti hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımların atıldığını belirterek, “Petkim'in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemeler de bu kapsamda atılan adımlardandır” ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Albayrak, Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile görüştü. Albayrak, “18 milyar dolarlık yatırımı ile Türkiye'deki en önemli yatırımcılardan olan SOCAR'ın Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye'nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan devam ediyor” dedi.



SOCAR İLE İLGİSİ YOK


Albayrak, SOCAR'ın önemli yatırımlarından Petkim'de FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlara değinerek, şunları kaydetti: “Her yapının içine sızdıkları gibi özel sektörün de içine maalesef sızdılar. Doğrudan SOCAR ile bir ilgisi olmadığı gibi, buradaki yetkililer de güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde olmuşlardır.”



Petkim'de görevden almalara devam


PETKİM tarafından Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesinin sona erdiği bildirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Aliağa'daki PETKİM yerleşkesine operasyon düzenlenmiş, aralarında şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 31 şüpheliden, 19'u gözaltına alınmıştı.



#Berat Albayrak
#FETÖ
#Rövnak Abdullayev
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.