Otokar Malta'yı taşıyacak

Yeni Şafak
11:5523/10/2015, Cuma
G: 23/10/2015, Cuma
AA

40'tan fazla ülkeye otobüs ihraç eden Otokar'ın 142 araçlık otobüs filosu Malta'ya ulaştı. Filo, Malta'nın toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere ocak ayı içerisinde siparişi edilmişti.

Otokar, Malta'da toplu taşıma hizmetinde kullanılmak üzere ocak ayında siparişini aldığı 142 adetlik sağdan direksiyonlu filonun 62 adetlik son bölümünü de teslim etti.



Otokar, 40'tan fazla ülkeye otobüs ihraç ediyor. Otokar, bu yılın en büyük filo siparişlerinden 142 adet Doruk modeli otobüsü, Malta'ya teslimini de gerçekleştirdi.



Türkiye'nin yanı sıra kullanıldığı ülkelerde tasarım, ergonomi ve teknolojisi ile beğeni toplayan Doruk modelinin sağdan direksiyonlu versiyonunun, Malta'da toplu taşımacılıkta yeni bir dönem başlatması hedefleniyor. Bu otobüsler, aynı zamanda bir Türk firmasının bugüne kadar aldığı en büyük sağdan direksiyonlu otobüs siparişi olma özelliğini de taşıyor.



Malta'nın toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere ocak ayı içerisinde alınan filo siparişi, Otokar'ın, Avrupa'daki otobüs müşterilerine daha yakın hizmet verebilmek amacıyla 2011 yılında kurduğu Otokar Avrupa şirketi tarafından gerçekleştirildi. Gelirinin büyük bölümünü turizmden elde eden Malta için öncelikli ihtiyaç olan 80 adet Doruk modeli, yaz başında teslim edildi. Kalan 62 adetlik son parti teslimatı da yine sözleşme şartlarına uygun olarak gerçekleştirildi.



Fransa, İtalya, İspanya, Almanya gibi ana pazarlar başta olmak üzere Avrupa'da beğeni toplayan ve müşteri memnuniyeti yaratan Otokar'ın Avrupa pazarında Vectio ismi ile tanınan Doruk otobüslerinin, Malta'ya yapılan 142 adetlik satışı, şirketin ilk sağdan direksiyonlu filo satışı olma özelliğini de taşıyor.



#Otokar
#Malta
#Avrupa