|

O sabah ATM’leri parayla doldurduk

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişiminin ardından bütün bankalara ATM talimatı verdiklerini söyledi. Canikli, “Vatandaşın paniğe kapılmaması için bütün ATM’lerin parayla doldurulmasını söyledik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:34 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
O sabah ATM’leri parayla doldurduk
O sabah ATM’leri parayla doldurduk

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken, o döneme ve haftaya ait olağanüstü çabalar da gün yüzüne çıkıyor. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomide yarattığı tahribatın olabildiğince asgariye indirilmesi için 16 Temmuz sabahından itibaren yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi.

Böyle dönemlerde insanların paralarını çekmek için bankacılık sisteminden yoğun talepte bulunduklarını anımsatan Canikli, “Tahmin ettiğimiz gibi ATM’lere yoğun bir talep oldu. Bu psikolojinin çok iyi yönetilmesi gerekiyordu. Para çekme talebinin tamamının karşılanması noktasında bütün bankalara talimat verdik, bütün ATM’lerin parayla doldurulmasını söyledik” diye konuştu.

Tıkır tıkır işledi

15 Temmuz’un ertesi gününden itibaren sistemin tıkır tıkır işlediğine işaret eden Canikli, bütün bankaların da talimatlara olumlu tepki verdiğini bildirdi. Canikli, “15 Temmuz sonrasındaki pazartesi günü piyasalar açılır açılmaz dövize talep oldu. Ama tam o arada kimsenin beklemediği bir şey oldu. Vatandaş, döviz tevdiat hesaplarındaki dövizlerini bozdurulup, piyasaya verdi. Bu inanılmaz bir olaydı" dedi.

#Nurettin Canikli
#ATM
7 yıl önce