|

MÜSİAD fuarına rekor katılım

İstanbul’da her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın rakamları açıklandı. MÜSİAD; 123 ülkeden yaklaşık 7 bin 250 misafir işadamının katıldığı fuarın on binlerce ziyaretçiyle rekor kırdığını duyurdu.

Yeni Şafak
04:00 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 20:35 - 8/12/2014 Pazartesi
Diğer
İstanbul’u dünya ekonomisinin kalbinin attığı bir merkez haline getiren 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi’nin rakamları açıklandı. MÜSİAD; 123 ülkeden yaklaşık 7 bin 250 misafir işadamının katıldığı fuarın on binlerce ziyaretçiyle rekor kırdığını duyurdu.

SİYASİLER GEÇİDİ OLDU

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun birlikte yaptığı fuara; yurt içi ve yurt dışından siyaset, iş, sivil toplum örgütü temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın gala yemeğine katıldığı Müsiad fuarı kapsamında açılan High Tech Port ve düzenlenen by MÜSİAD CEO Forum’da “Helal Turizm Pazarı” ve “Yerli otomobilde Babayiğit Arayışı” gibi ilginç konular tartışıldı. 

Çeşitli ülkelerin temsilcilerinin yaptığı sunumlarla yatırım avantajları sağlayan fırsatlarla ilgili bilgi verilerek, Türk iş adamları Fransa, Rusya, Malta, Macaristan, Şili, Meksika, Kolombiya, Peri, Makedonya, Cezayir, Belarus, Tunus, Çeçenistan, Tataristan gibi ülkelerde yatırım yapmak üzere davet edildi.

HELAL TURİZM BÜYÜYOR

Fuar kapsamında “Helal Turizm” temasıyla düzenlenen panelde katılımcılar; Türkiye’nin sahip olduğu imkanlar sebebiyle, dünya helal turizm pazarının lideri olma potansiyeli olduğunu belirtti.  Türkiye’nin bu pazardan hak ettiği payı alması için gerekli yatırımların Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm işletmecileri ve sektör dernekleri tarafından yapılması gerektiği belirtildi.

#İstanbul
#MÜSİAD Uluslararası Fuarı
#Uluslararası İş Forumu Kongresi
10 yıl önce