|

Mükellefe dijital kolaylık

Temassız ve kâğıtsız vergi daireleri geliyor. Vergi sisteminde yapılacak reformlarla, vatandaş dijital dönüşümün nimetlerinden daha çok yararlanacak. Son teknolojik gelişmeleri kapsayan yeni nesil iletişim kanalları kullanılarak mükelleflere 7/24 gerçek zamanlı hizmet sunulacak.

Uğur Duyan
04:00 - 25/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 02:02 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Türkiye'de vergi sistemi dijital dönüşümle birlikte yeni bir reform sürecinden geçirilecek. Vergi dairlerinin yükünün hafifletilmesi ve mükelleflerin zaman tasarruf edebilmesi için yeni sistemler üzerinde çalışılıyor.

7/24 HİZMET

Yeni dönemde, temassız ve kâğıtsız vergi daireleri, mükelleflerin hizmetine sunulacak. Mükelleflere sunulan hizmetlerin ve uygulamaların etkinliği artırılacak. Son teknolojik gelişmeleri kapsayan yeni nesil iletişim kanalları kullanılarak mükelleflere 7/24 gerçek zamanlı hizmet sunulacak.

KAYIT DIŞINA ÖNLEM

Vergi sisteminde yapılacak reformlarla, vatandaş dijital dönüşümün nimetlerinden daha çok yararlanacak. Vergi sistemi, uluslararası normlara uygun ve ülke menfaatlerini koruyacak şekilde geliştirilecek. Böylece, dijital ekonominin gelişmesine ve derinleşmesine katkı sağlanacak. Yeni sistem dijital faaliyetlerdeki kayıt dışılığı kavrayacak ve yatırım ortamının cazibesini artıracak.

YENİ MEVZUAT YOLDA

Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik yeni bir mevzuat hazırlanacak. Bu alanlardan sağlanan vergilerin tahsilatından dijital ödemeler yaygınlaştırılacak. Gelirin dengeli dağılımı gözetilerek vergi adaletinin güçlendirilmesi, vergi tabanının genişletilmesi ve vergi tahsilatının artırılması sağlanacak.



#Vergi sistemi
#Dijitalleşme
#Ekonomi
1 yıl önce