EDISYON:

'Müjde' etkileri 2017’ye yansır

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0014/02/2017, منگل
G: 14/02/2017, منگل
Yeni Şafak
'Müjde' etkileri 2017’ye yansır
'Müjde' etkileri 2017’ye yansır

Türkiye ekonomisini canlandırmaya yönelik son dönemde KOBİ'lerden ihracatçılara, yatırımcılardan üreticiye birçok kesimi ilgilendiren önemli teşvik ve düzenleme hayata geçirilirken, bu adımların etkilerinin 2017 verilerine yansıması bekleniyor.

Ekonomide meydana gelebilecek kırılganlıkları engellemek ve piyasaları canlandırmak için çok sayıda tedbir alan hükümet, reel sektöre nefes aldıracak birçok vergi indirimi ve istisnasından yeniden yapılandırmaya, Varlık Barışı'ndan Kredi Garanti Fonu ile yeni kredi hacmi oluşturulmasına kadar oldukça önemli adımlar attı. Bu konuda Başbakan Binali Yıldırım “Eminim ki önümüzdeki yaz aylarından itibaren Türkiye'de işler süratle yoluna girecek, herşey daha güzel hale gelecek” demişti.



REEL KESİME DESTEK %16 ARTTI


Bu kapsamda KOBİ ve ihracatçılar için Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar kredi hacmi oluşturulurdu. Reel kesime destekler, bu yıl %16 artışla 32,4 milyar liraya çıkarıldı. Tüketici kredilerinin vadeleri 36 aydan 48 aya, kredi kartı taksit sayısı 9 aydan 12 aya çıkarıldı. KOSGEB kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek sağladı. Beyaz eşyada ÖTV 30 Nisan'a kadar sıfıra çekildi. “Süper Teşvik” olan asgari sabit yatırımı 100 milyon dolar olan projeler için firmalara, vergi muafiyeti, sermaye katkısı, yatırım yeri tahsisi ve kamu alım garantisi gibi proje bazlı devlet yardımı yürürlüğe girdi. “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi” açıklandı; 20 milyar liralık müracaat alındı, öngörülen istihdam 112 bini aştı. Ayrıca Başbakanlığa bağlı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ kuruldu.







İnancımız tam yatırım artacak


Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, iş dünyası ve çalışma hayatına yönelik son günlerde gerçekleştirilen düzenlemelere ilişkin, “Reel sektörün temsilcileri olarak moralimizi ve gücümüzü yükselten bu desteklerin ekonomimize ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına gönülden inanıyoruz. Artık hep birlikte çalışma, üretme ve istihdamı artırma zamanıdır” ifadesini kullandı. Matlı, yazılı açıklamasında, yeni yatırımların desteklenmesi ve mevcutların da teşviki başta olmak üzere, vergi düzenlemeleri, cazibe merkezleri, nefes kredisi, KOSGEB destekleri ve son olarak istihdam teşviklerinin iş dünyasının morali ile çalışma şevkini daha da artırdığını belirtti.




#KOSGEB
#KOBİ
#Bursa Ticaret Borsası

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.