Mağdur memura dönüş yolu

Yeni Şafak
04:0013/09/2016, Salı
G: 13/09/2016, Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Canikli, 50 binden fazla FETÖ mensubunun kamudan atıldığını söyledi. Hata yapmamak için titiz çalışıldığını belirten Canikli "Eğer hata varsa ne zaman tespit edersek düzelteceğiz, hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ mensubu olmadığı halde kamudan atılanların görevlerine geri dönebileceklerini söyledi. Canikli, Giresun Ak Parti İl Binası'da yaptığı konuşmada, 50 binden fazla FETÖ mensubunu kamudan attıklarını belirterek, “FETÖ'nün 40 yılda yerleştiği bu alanlardan kazımak için mücadele ediyoruz. En son çıkarılan kararname ile 50 binden fazla FETÖ mensubunu kamudan attık" dedi.



DÜZELTMEDE ZAMAN YOK


Hata yapmamak için çok titiz çalıştıklarını vurgulayan Canikli, “Bütün bu titiz yaklaşımımıza rağmen yanlış bir işlem yapılmışsa, bir tane bile yanlış işlem yapılmışsa onları da düzelteceğiz. Düzeltme yollarımız da açık, bunu çok net bir şekilde buradan ifade ediyoruz" diye konuştu.



Kamudan yanlışlıkla atılanların düzeltmesinin yapılması için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmadığını söyleyen Canikli “Bu şekilde gelen talepler sınırlı ve onlar içerisinde düzeltmeler yapıyoruz ve bu düzeltmelerde de bir süre sınırlamamız yok. Sonuna kadar ne zaman tespit etmişsek düzelteceğiz. Ondan yana hiç kimsenin kuşkusu olmasın. O talepler ileride valiliklere de yapılabilir" ifadelerini kullandı.



53 OKULU TEKRAR AÇTIK


KHK ile kapatılan 53 özel okulun hata sonucu kapatıldığını ve yeni KHK ile tekrar açıldığını ifade eden Canikli “KHK ile kapattığımız 53 tane özel öğretim kurumunu daha sonra yaptığımız çalışmalarda ilgi ve bağlantıları olmadıkları anlaşıldı. En son KHK ile onları sahiplerine iade ettik" şeklinde konuştu.


#Başbakan Yardımcısı
#Nurettin Canikli
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.