EDISYON:

Lonca desteğiyle iş kurdular

Ekonomi Servisi
00:0012/06/2022, Pazar
G: 11/06/2022, Cumartesi
Yeni Şafak
Lonca Girişimcilik Merkezi
Lonca Girişimcilik Merkezi

Kuveyt Türk’ün yeni fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi’nde yedinci dönem programı tamamlandı. Yüzlerce başvuru arasından seçilen 13 girişime eğitim ve mentorluk, ofis açma ve Ar-Ge desteği verildi.

Yenilikçi iş fikirlerine destek veren ve Kuveyt Türk tarafından 2017’de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, bu yıl yedinci dönem mezunlarını verdi.

FİKRİ OLANA HER TÜRLÜ İMKÂN SUNULUYOR

Startupların projelerine odaklanmasını önemseyen Lonca Girişimcilik Merkezi, program süresince her bir startup’a 50 bin liraya kadar nakit hibe desteği ve cihaz geliştiren startuplara ekstra 15 bin lira Ar-Ge desteği sağlıyor. Dijital ortamda yürütülen ve kamp şeklinde organize edilen eğitimlerin de eklendiği yedinci dönem hızlandırma programı kapsamında girişimcilere, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım imkânı, 10 bin dolarlık sanal sunucu imkânı, alanında uzman kişilerden mentorluk ve danışmanlık desteği ile pazarlama ve tanıtım desteği verildi.

FİNANSMANDA ÖNCELİK

  • Ayrıca Lonca’dan mezun olan girişimciler, KT Portföy tarafından startup’lara yatırım amacıyla kurulan ve Kuveyt Türk tarafından geçtiğimiz günlerde 75 milyon lira yatırım yapılan Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru konusunda önceliğe sahip olacak.

HER GİRİŞİM GELECEĞE ÖNEMLİ YATIRIMDIR

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Selman Ortaköy, “Lonca Girişimcilik Merkezimiz aracılığıyla, teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin, proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelle ticari faaliyete dönüştürmelerine destek oluyoruz” dedi.

Her alandan girişim var

Kuluçka programını başarıyla tamamlayan startup ve faaliyetlerinden bazıları şu şekilde:

-
Anneler Satıyor:
Annelerin günlük hayattaki tüm ihtiyaçlarını karşılayan, yapay zekâ ile güçlendirilmiş bir sosyal pazaryeri platformu.
- Biriktir:
Geri dönüşüm yaptıkça ödül kazandırırken firma-yerel yönetim-vatandaş iş birliği sağlayarak maliyetleri ve karbon ayak izini azaltan bir proje.
- BRB:
Oyuncuların kullanmadıkları zamanlarda güçlü bilgisayarlarını kiralayarak gelir elde edebildiği paylaşım platformu.
- Coridor:
Oyunlaştırmayla proje sahibi markaların gençlerle bağ kurarak müşteri sadakati kazanmasını ve proje ölçümlemesi yapabilmesini sağlayan mobil uygulama.
- Cyou Live:
Tüm dünyadan yetişkinlere popüler iş gücü yetenekleri ve meslek edindirme odaklı uzaktan öğrenme uygulamasıdır.

#Kuveyt Türk
#Lonca Girişimcilik Merkezi
#KT Portföy
#Selman Ortaköy

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.