|

KOBİ’lerin müşteri ilişkisi artık dijital

Yeni müşteri kazanmanın eski müşteriye satış yapmaktan 6 kat maliyetli olması KOBİ’leri rekabet ve maliyet avantajı adına bilişim teknolojisine yöneltti. 'Kurumsal taleplere dijital çözüm' üzerine kurulan şirketler ise KOBİ'lerin doğru fiyat, yer ve zamanda müşteriye online ulaşmasına katkı sağlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:07 - 5/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
KOBİ’lerin müşteri ilişkisi artık dijital
KOBİ’lerin müşteri ilişkisi artık dijital

Uygun maliyetli çözümler, sadece büyük ölçekli işletmelerin değil, KOBİ’lerin de teknolojinin sağladığı avantajlardan yararlanmalarına yardımcı olmaya başladı. Yeni bir müşteri kazanmanın eski bir müşteriye satış yapmaktan altı kat daha maliyetli olması ve memnuniyetsiz bir müşterinin olumsuz deneyimini ortalama 8 kişi ile paylaştığını anlayan KOBİ’ler, hedef kitleye ulaşacak en kısa ve geri dönüşü en etkili yol olan online iletişim yolunu seçti. Bu kapsamda dijitalleşen KOBİ’ler, rekabet avantajı elde etmek hedefiyle müşteriyi çekme ve elde tutma üzerine bilişim teknolojileri yatırımlarını artırdı.

ONLİNE SADAKAT KÂRLI

Dijital platformlardan müşteri ilişkilerini yönetmenin getireceği bir diğer avantaj da yıllık müşteri sadakatini sadece yüzde 5 artırırak kârlarında yüzde 25 ila 85 arasında artış elde etme imkanı. Yine bir müşteriye ürün satma olasılığı yüzde 15 iken mevcut müşteriler için bu olasılığın yüzde 50 olması, müşteri ilişkilerini teknoloji ile yönetmenin önemini ortaya koyuyor.

İŞ AKIŞINA HAZIR ÇÖZÜM

Müşteri ilişkilerinde bilişim teknolojilerinin kullanıma yönelik şirketlerin artan talebi yeni bir iş kolunu doğurdu. Bu kapsamda GD Holding, TRCRM adlı kurumsal dijital çözümü ile KOBİ’lerin iş süreçlerinde bilişim teknolojilerinden en iyi şekilde faydalanmalarını amaçlıyor. Şirket açıklamasına göre KOBİ’ler TRCRM ile profesyonel bir CRM (Müşteri ilişkileri yönetimi) sisteminde olması gereken tüm özelliklerle iş süreçlerini kolayca takip edebiliyor, kârlılık ve verimliliklerini artırabiliyor. Söz konusu çözüm doğru ürün ya da hizmeti, doğru müşteriye doğru fiyat, yer ve zamanda sunmaya yardımcı olurken; pazarlama, satış ve servis süreçleri de yönetilerek işletmelerin müşteri odaklı yapısına katkı sağlayabiliyor.

Entegre e-ticaret altyapısı imkanı

TRCRM’in entegre e-ticaret altyapısı özelliği sayesinde KOBİ’ler kendilerine ait e-ticaret sitesini hemen oluşturarak online satışa başlayabiliyorlar. Şirket açıklamasına göre bulut bilişim teknolojisinden yararlanan çözüm, bu sayede KOBİ’lere herhangi bir kurulum, sunucu ve lisans maliyeti getirmiyor. Yedekleme sistemi sayesinde veri kaybetme de yaşanmıyor.

#KOBİ
#Müşteri
#e-ticaret
7 yıl önce