|

KOBİ dışı ihracatçıya kredi desteği

İhracatçıya verilen kredi desteği artarak sürüyor. Kredi Garanti Fonu (KGF) ile Türk Eximbank arasında yeni bir işbirliği için adımı atıldı. Yeni uygulama ile KOBİ dışındaki ihracatçılar da KGF kefaletinden faydalanmaya başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:15 - 1/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
KOBİ dışı ihracatçıya ​kredi desteği​
KOBİ dışı ihracatçıya ​kredi desteği​

Kredi Garanti Fonu (KGF) ile Türk Eximbank arasında yeni br işbirliği için adımı atıldı. Çalışma ile KOBİ dışındaki ihracatçılar da KGF kefaletinden faydalanmaya başlayacak. İşbirliği ile teminat bulma sıkıntısı yaşayan önemli bir kesim uygulamaya dahil edilmiş olacak. Ayrıca yeni anlaşma ile Türk Eximbank ile KGF arasındaki yeni protokol kapsamında KOBİ’lerin yararlanabileceği tutar daha önce 1,5 milyon dolar iken, bu tutar 7,5 milyon liraya yükseltildi. Bugün itibari ile KGF, Türk Eximbank’ın müşterisi olan 450’den fazla ihracatçı KOBİ için yaklaşık 600 milyon lira kefalet verirken, Eximbank da KGF’ye KOBİ statüsündeki 734 ihracatçı firmanın 734 milyon dolarlık kredisi için ön onay verdi.

Kefalet oranı %100'e çıktı

İhracatçılar açısından bir diğer önemli unsur da Hazine destekli kefaletlerde ticari bankalar için yüzde 85 olarak belirlenen kefalet oranının da artırılması oldu. Kefalet oranı artık yüzde 100’e yükseltildi. Böylece, ihracatçılar gerek çalıştıkları ticari/katılım bankaları aracılığı ile Eximbank’tan, kredi kullanırken yüzde 100 kefalet imkanından yararlanacaklar.

#İhracat
#Kredi Garanti Fonu
7 yıl önce