Kira geliri 87 bin TL ve üzeri olanlara vergi istisnası yok

Uğur Duyan
04:0013/06/2024, Perşembe
G: 13/06/2024, Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı ve Kurban Bayramı sonrasında Meclis gündemine alınması beklenen Ekonomi Torba Yasa Teklifi'nin detayları belli olmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre; Torba Kanun Teklifi'nde, gayrimenkul değer artış kazancındaki istisnalar kaldırılacak. Bu kapsamda, 2024 yılı için 87 bin TL ve üzerindeki kira gelirlerine istisna tanınmayacak. 5 yıllık istisna süresi sadece 1 konut için uygulanacak. İştirak hisse satış kazanç istisnası da kaldırılacak. Bu çerçevede, mevcut hisselerin satışında istisna yüzde 75'ten yüzde 25'e inecek. Gayrimenkulden elde edilen kazançların yüzde 50'sinin dağıtılması şartına bağlı olarak istisnanın devamı sağlanacak.

ÇOK ULUSLU ŞİRKETLERE VERGİ

Asgari Kurumlar Vergisi tevkifat kapsamı genişletilecek. Çok uluslu şirketlere yönelik Asgari Kurumlar Vergisi uygulanacak. OECD anlaşması çerçevesinde minimum yüzde 15 vergilendirme yapılacak. Yurt içine yönelik Asgari Kurumlar Vergisi uygulaması da değiştirilecek.



#Kira
#Vergi
#Ekonomi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.