Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 9 şirketin daha holdingle organik bağı olduğu belirlendi. Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, yeni tespit edilenlere de önceki şirketlerde görev alan 7 kişilik kayyum heyetinin atanmasına karar verildi. Soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı 81'e yükseldi.
Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla Kaynak Holding ile bağı olduğu tespit edilen 9 şirkete daha kayyum atandı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin elde ettiği bilgi ve yeni deliller doğrultusunda, 9 şirketin daha Kaynak Holding ile organik bağı olduğu belirlendi.
Bu doğrultuda, Bakırköy'deki Zambak Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Gaziosmanpaşa'daki Fetih Öğretim İşletmeleri AŞ, Büyükçekmece'deki İttifak Eğitim Hizmetleri AŞ, Maltepe'deki Hamle Oto Kiralama Danışmanlık ve Güvenlik Ticaret AŞ, Kağıthane'deki Sarıyer Işık Eğitim Hizmetleri Ticaret AŞ, Ümraniye'deki Sözün Özü Basın Yayın Yazılım Reklam Eğitim Danışmanlık Hizmetleri AŞ ile Bahçelievler'deki şirketler Vifak Eğitim İşletmeleri AŞ, Söğüt Öğretim İşletmeleri AŞ, Okulun Eğitim İşletmeleri AŞ'ye kayyum atandı.
Kayyumlar iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 9 şirkette de görev yapacak. Kayyumlara şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesi kararlaştırıldı.
Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı 81'e yükseldi.