EDISYON:

Kalkınma Yolu’nda ‘maliyet’ zirvesi

Mehmet Güney
04:0010/08/2024, Cumartesi
G: 9/08/2024, Cuma
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Kalkınma Yolu Projesi’nde ‘maliyet’ planlaması için Ankara’da bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, altyapı projelerinin maliyeti ve finansmanı üzerinden görüş alışverişi yapıldı.

Körfez ile Avrupa’yı Türkiye üzerinden bağlayacak olan Kalkınma Yolu Projesi’nde ‘maliyet’ planlaması başladı. Irak’ın Fav Limanı’ndan başlayarak Türkiye’yi geçerek Avrupa’ya uzanacak koridora ilişkin Ankara’da önemli bir toplantı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Kalkınma Fonu Irak Kalkınma Fonu Başkanı Mohammad Al Najjar ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Görüşmede proje çerçevesinde iki ülkede yapılacak altyapı projelerinin maliyeti ve finansmanı masaya yatırıldı.

SONRAKİ AŞAMA İÇİN DETAYLI GÜZERGAH

Kalkınma Yolu’nun her iki ülke açısından getireceği maliyet üzerinde duruldu. Finansman konusunda yapılacak projeksiyonları Kalkınma Yolu’nun güzergahlarının detaylı izlemesi bekleniyor. Bu kapsamda heyetlerin ilerleyen günlerde de bir araya gelmesi bekleniyor.



#Kalkınma Yolu Projesi
#Ekonomi
#Abdulkadir Uraloğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.