Kablo döşemesi bu hafta başlıyor

Nur Banu Aras
02:114/10/2022, Salı
G: 4/10/2022, Salı
Yeni Şafak
Karadeniz doğal gazında işler hızlanıyor.
Karadeniz doğal gazında işler hızlanıyor.

Sakarya Gaz Sahası'ndaki gazı evlere taşıyacak boruların derin deniz dibine döşemesinde sona gelinirken, sistemin kablolarını yerleştirecek gemi de bu hafta göreve başlayacak. 180 kilometrelik hattın kordon bağı sistemi, Seven Arctic Gemisi tarafından serilecek.

Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğal gazı taşıyacak borular, sığ kısımda yapılan çalışmaların ardından derin deniz dibinde de boru serimi devam ediyor. 170 kilometrelik boru hattının 140 kilometresi tamamlandı. 16 inçlik borulardan 140 kilometresi 10 inçlik borulardan da 100 kilometrelik kısmı bitti. Derin deniz dibine boru serilmesinin ardından, gazı evlere taşıyacak sistemin aklı olarak tanımlanan kordon bağı sisteminin yerleştirilmesi çalışmaları başladı.

Sakarya Gaz Sahası'nda kabloları denizin dibine döşeyecek Seven Arctic Gemisi bu hafta faaliyete başlayacak. Sistemi kontrol edecek olan kordon bağı hattı 180 kilometrelik bir hatta döşenecek. Hattın 40 kilometresi derinliği az olan yerlere, 140 kilometresi de derin deniz dibine serilecek. 1000 t vinç kapasitesine sahip ve 162 metre uzunluğundaki Seven Arctic, Derin Deniz'de Ana Kordon Bağı Hattının denizden 30 km açıktan Sakarya Gaz Sahası kuyuları alanına kadar yerleştirilmesini sağlayacak ve büyük deniz tabanı yapılarının inşa işlerini yıl sonuna kadar tamamlayacak.


#Karadeniz
#Doğal Gaz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.