İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının temeli atılıyor

Yeni Şafak
08:0216/08/2016, Salı
G: 16/08/2016, Salı
Diğer

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının temelini gelecek hafta atacaklarını ifade ederken "İlk kazmayı vuruyoruz. Proje 2-3 yıl içinde tamamlanır. Merkez Bankası binası için protokol yapıldı. İhale aşamasına gelindi" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra hem sosyal konutta rekor hedefini revize ettiklerini hem de büyük projelere hız verdiklerini açıkladı.



Turan, gelecek hafta İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) 3 önemli kamu kurumdan ikisinin binalarının temel atma törenini gerçekleştireceklerini ifade ederken proje büyüklüğü 3 milyar lirayı geçecek olan bu yapıların Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) ait olacağını ifade etti.



Turan, Merkez Bankası binası için de protokol imzalandığını o kapsamda sürecin ilerletildiğini belirtirken “BDDK ve SPK için inşaat süreci başlıyor. İhaleleri yaptık, projeleri bitirdik. Haftaya ilk kazmayı vuracağız. Projeler 2-3 yıl içinde tamamlanır. Merkez Bankası kampusunda ofis, ticaret alanı, otel de yer alacak” dedi.



BDDK binasında yüklenici firma, arsa karşılığı satış gelirini 1 milyar 861 milyon lira, idare payı gelirini ise 372 milyon lira olarak taahhüt etti. SPK ile imzalanan protokol kapsamında yapılan ihalede ise yüklenici firma 915 milyon 417 bin liralık satış geliri, 215 milyon liralık da TOKİ payı geliri taahhüdü ile ihaleyi kazanmıştı.



MİMARİDE SELÇUKLU VE OSMANLI ESİNTİSİ

Habertürk'ten Yavuz Barlas'ın yazısına göre, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'nde Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank gibi kamu bankalarının inşaatları da yer alıyor. İstanbul Finans Merkezi'nin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlandığını dile getiren Ergün Turan, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı'nın etkilerinin bugüne taşınmasının amaçlandığını söyledi. Turan, Ataşehir'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alana inşa edilecek İFM'nin konumu ve mimarisiyle Anadolu yakasının simgesi olarak tasarlandığının altını çizdi.



ALTI AVM, ÜSTÜ ÜST KURUL BİNASI

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İFM kampusunda, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinin yer alacağı bilgisini verdi. Ergün kamu binalarının altının AVM benzeri ticari ünitelerden oluşacağını söyledi.


#İstanbul Finans Merkezi
#SPK
#BDDK
#İstanbul
#Ergün Turan
#TOKİ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.