|

İş dünyası meydanı boş bırakmıyor

Bursa iş dünyası FETÖ'nün darbe girişimine karşı tek yürek oldu. 82 kuruluşun ortak bildirisini okuyan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “İnadına üretim ve ticaretimizi sürdüreceğiz. Tüm alışveriş merkezlerimizde ve çarşılarımızda ticareti katlamalıyız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:47 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimine tepki olarak İş dünyası tarafından ortaya konulan kitlesel tepkiler dinmiyor. İş dünyası temsilcisi sivil toplum kuruluşlarının başlattığı ortak bildirilerden biri dün Bursa'dan geldi. Bursa'da iş dünyasını temsil eden 82 kuruluş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde- milli iradeye ve demokrasiye yönelik yapılan darbe girişimine karşı ortak tavır sergiledi.



ÖMER HALİSDEMİR SEMBOLÜMÜZ


Bursalı 82 kurum ve kuruluş adına ortak bildiriyi okuyan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Hastalıklı düşünce yapısı ile hükümetimizi ve devlet kademelerimizi ele geçirmeye yeltenen FETÖ'cü ihanet çetesinin kanun önünde hak ettikleri şekilde en ağır cezaya çarptırılacağına inanıyoruz” dedi. Burkay, “Düşman işgaline karşı milli mücadelemizin sembolü olan Hasan Tahsin gibi; darbeci çeteye hayatı pahasına ilk kurşunu sıkan şehit kardeşimiz Ömer Halisdemir de ebediyen son demokrasi zaferimizin sembolü olarak anılacaktır” diye konuştu.



81 İLDE 81 ANIT YAPALIM


Demokrasi zaferini ülkeye kazandıran tüm şehitleri unutulmaz kılmak için 81 ilde 81 anıt yapılmasını talep ettiklerini söyleyen İbrahim Burkay, BTSO olarak Bursa'da Demokrasi Meydanı'nda bir demokrasi anıtı inşa edeceklerini de açıkladı. Burkay, her yıl Ömer Halisdemir adına bir demokrasi ödülü vereceklerini de belirtti.



GELECEK UMUDUMUZ ARTTI


Güçlü Türkiye'nin ve güçlü ekonominin temelinin güçlü demokrasi, güçlü demokrasinin güvencesi de sivil insiyatifin varlığı olduğunu ifade eden BTSO Başkanı, “Her darbe dönemi sosyal hayatımızda kapanmayan yaralar, ekonomimizde ise telafisi yıllar süren tahribatlara neden olmuştur. Güçlü bir ekonomi ve güçlü bir Türkiye için bugün daha fazla alışveriş ve daha fazla ticaret zamanıdır” dedi.


#FETÖ
#BTSO
8 yıl önce