|

İş dünyası elçileri yine yollara düştü

Gezi olayları sonrasında 'iş dünyası elçileri' programları düzenleyerek, uluslararası yatırımcılara Türkiye'yi anlatan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, benzer bir programı yeniden başlatıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:46 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında uluslararası yatırımcılarla görüşmelere başladıklarını belirterek, bu görüşmelerde, “ekonomiye etkisi sınırlı olan bu başarısız girişimin uluslararası yatırımcıları etkileyecek ciddi bir riski bulunmamaktadır" mesajı verdiklerini söyledi.



SIKI TEMAS HALİNDEYİZ


15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından Türkiye'deki uluslararası sermayenin üst düzey temsilcileriyle başlattıkları görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdiren Arda Ermut, veri tabanlarında bulunan 10 bin civarındaki uluslararası yatırımcıyla, Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda bir mesaj paylaştıklarını aktardı. Ermut, konuyla ilgili tüm kamu kuruluşları ve STK'lar ile de sürekli temas halinde çalışmalarını devam ettirdiklerini dile getirdi. Yatırımcılarla paylaştıkları mesajın ayrıntıları hakkında bilgi veren Ermut, “Ülkemize ve demokrasimize karşı yapılmış olan bu darbe girişimi başarıya ulaşmamıştır. Günlük hayat normale dönmüştür, ekonomi etkilenmemiştir, bankacılık sistemi sağlıklı bir şekilde işlemektedir. Piyasaların sağlıklı bir şekilde işlemesi için bütün tedbirler alınmıştır. Türkiye'nin temelleri sağlamdır; istikrarı daha da güçlenmiştir" dedi.



Gerçekler yeni programda var


Uluslararası doğrudan yatırımcıların uzun vadeli bir bakış açısıyla hareket ettiğine ve normalleşme konusunun üzerinde bu nedenle önemle durduklarına işaret eden Ajans Başkanı Ermut, şunları kaydetti: “Önümüzdeki döneme baktığımızda saydığım tüm çalışmalarla birlikte yurtdışında geniş ekonomik platformlardaki tanıtım çalışmalarını artırarak devam edeceğiz. Çeşitli ülkelerde benzeri programlar için çalışmalarımızı başlattık."


#Gezi olayları
#İş dünyası elçileri
8 yıl önce