|

İhracat cuntayı dinlemedi

FETÖ’cü darbe girişimine karşı ortak 60 ihracat birlik başkanı ve 65 bin ihracatçı adına açıklamada bulunan TİM, ihracatın 1 haftada arttığını açıkladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Geçen haftaya göre ihracatımız ilk 3 günde yüzde 33 artış göstermiştir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 20:10 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ev sahipliğinde ve TİM'e bağlı 60 İhracatçı Birlik Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, darbe girişimini ve FETÖ'yü lanetleyen ihracatçılar, belirledikleri 7 maddelik yol haritasını da paylaştı.



TESLİMDE SIKINTI YOK


65 bin ihracatçının her şeye 14 Temmuzda kaldığı yerden ama daha fazla gayretle devam ettiklerini söyleyen Büyükekşi “Milletimizin sağladığı birlik ve beraberlik kendisini ekonomide de, ihracatta da gösterecektir. İş dünyası ileriye bakarak yoluna sağlam adımlarla devam edecektir. İhracatçılarımız yurtdışındaki alıcılarına siparişlerini hiçbir şey olmamış gibi zamanında teslim edecektir. Geçen haftaya göre ihracatımız ilk 3 günde yüzde 33 artış göstermiştir” şeklinde konuştu.



7 MADDELİK PLAN HAZIR


Standard and Poors tarafından yapılan not indiriminin zamanlamasını doğru bulmadığını belirten Büyükekşi, hükümetimiz tarafından atılacak adımların beklenmesini gerektiğinin altını çizdi. 7 maddelik yol haritası belirlediklerini aktaran TİM Başkanı, “Yakın zamanda açmayı planladığımız Türk Ticaret Merkezleri ile ilgili çalışmalara ara vermeden devam edilecektir. İhracatçı Birliklerimiz 65 bin ihracatçımıza darbe girişimini aktarmak için örnek bir mektup göndermiştir. İhracatçılarımız bu mektupları yurtdışındaki alıcılarına iletmeye başlamıştır. Yabancı misyon şeflerine de durumu anlatan bir mektup hazırlanmıştır. STK'lara da aynı şekilde bir mektup hazırlanmıştır. Tüm dünyadaki basın kuruluşlarına bu hafta içerisinde birer mektup gönderildi. Dünyaya sesimizi duyuracağız. Yakın zamanda ülkemizdeki bütün Büyükelçileri davet edeceğimiz bir organizasyonun hazırlıklarına da başlanmıştır” açıklamasında bulundu.


#Mehmet Büyükekşi
#FETÖ
8 yıl önce