‘İhaneti not etmekten çekinmeyiz’

Yeni Şafak
Fazlı Şahan
04:0011/08/2016, Perşembe
G: 10/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

Konut kredi faizlerinde bankalar vatandaş ve yatırımcı lehine indirime gitmeye başlarken, bu duruma kayıtsız kalacak bankalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sert mesaj geldi. Milli dayanışmanın en önemli olduğu dönemde faizlerinde indirime gitmeyen bankaların ‘ihanet içinde’ olacağını ifade eden Erdoğan, “Faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve kurallar çerçevesinde kendilerinden bunun hesabını sormaktan da çekinmeyiz” dedi.

Faiz ve kredi politikalarında yumuşamaya gitmeyen bankların milli menfaatleri gözetmeyerek 'ihanet' içinde olacağı tespitinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaş ve yatırımcı lehine faiz indirimine gitmemekte ısrar eden bankalara mesaj vererek, “Hiçbir banka karı azaldığı için bundan kalıcı zarar görmez ancak faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve kurallar çerçevesinde kendilerinden bunun hesabını sormaktan da çekinmeyiz” dedi. Ülkenin bulunduğu olağanüstü döneme dikkat çeken Erdoğan, bu dönemde bankaların vatandaşın yanında yer alacak kolaylıklara gitmelerinin önemli olduğunun altını çizdi. Erdoğan, “Bu dönemde kredi vermekten imtina etmek şöyle dursun, uyduruk bahanelerle kredilerini geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemiş demektir, bunu da duyurmak istiyorum ama bu saf, ülkemizin ve milletimizin safı değildir” diye konuştu.



FAİZ DÜŞERSE BANKALAR İÇİN YENİ BİR DÖNEM AÇILIR


Mali disiplinden asla taviz vermeyeceklerine işaret eden Erdoğan, faizler düşüp kredi imkanları genişletildiği zaman hem ülkenin hem yatırımcıların hem de bankaların önünde yeni bir dönem açılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bankacılık sektörümüz güçlü ama gücünü böyle bir dönemde fırsata dönüştürmeye kalkarsa onlar da karşısında bizi bulacaktır. Hep söylüyorum, sadece faiz oranları konusunda bankacılarımızla benim aramda bir anlaşmazlığımız var. Hele hele bu dönemde, kardeşim, sürümden kazanacaksın ya. Böyle yüksek faizlerle bu iş olmaz. Bu konuda tabi dayanışma içerisinde, tüm bakan arkadaşlarımın aynı tavrı ortaya koyması lazım. Dünyada örnekleri ortada. Amerika'da faiz oranı ne, Japonya'da faiz oranı ne, Avrupa ülkelerinde faiz oranı ne, peki bizde ne oluyor? Niye bizde böyle oluyor? Neden? Ekonominin prensipleri, kaideleri, başlıkları oralarda farklı bizde farklı mı ya? Aynı ilkelerle hareket ediyoruz, bu şekilde milleti aldatmanın veya bizim girişimcimizi aldatmanın hiçbir anlamı yok.”



İHRACATÇILARA DESTEK PAKETLERİ SÜRECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Erdoğan, şu andan itibaren tüm bankalardan, Türkiye'nin ve Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuna uygun adımlar atmasını beklediğini vurgulayarak, “İhracatçılarımızla birlikte ekonomimizin tüm aktörlerine diyorum ki ülkemizin üzerinde oynanan oyunu beraber bozduk, hedeflerimizi de beraber hayata geçireceğiz” dedi. İhracat detsek paketi konusundaki çalışmalara da işaret eden Erdoğan, içerisinde ihracat desteklerinin yeniden düzenlenmesi, ihracat kredi garanti fonu kurulması gibi hususların yer aldığı bu paketin en kısa sürede yasalaşması için hükümete telkinde bulunduğunu ifade etti.



İçinizdeki FETÖ'cüleri ifşa edin


FETÖ ile mücadele TİM üyelerine de vazife düştüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak bu şekilde, örgütün finans kaynaklarını da kurutarak başarıya ulaştırabiliriz. Hatta o camiadan dostlarınız, arkadaşlarınız olabilir. Ben diyorum ki bunları da ifşa etmeniz lazım. Bunları savcılıklarımıza, emniyet teşkilatımıza bildirmeniz lazım. Niye? Bu, bizim üzerimize bir vatanseverlik borcudur. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz.”


#Konut kredi faizleri
#Faiz indirimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.