|

Hedeflerde sapma yok

FETÖ'nün askeri darbe girişimine karşın ülke ekonomisine inancını sürdüren ülkenin önde gelen holdingleri de, yatırımları sürdürecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 21:29 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

FETÖ darbe girişimi, ülke ekonomisine inancını sürdüren Türkiye'nin önde gelen holdinglerinin yatırımlarında herhangi bir değişikliğe yol açmadı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, milli iradenin dışında, demokrasiden yana olmayan hiçbir müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini aktardı. Zorlu, “Hep birlikte bu olaylar karşısında demokrasimize sahip çıkmış olmamız, ülkemizin geleceği ve demokrasimiz açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.


Koç Holding AŞ; halkın, devletin ve kolluk kuvvetlerinin demokrasiye inancının galip geldiğini ve kabul edilemez darbe girişiminin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Açıklamada, “Demokratik hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisi” denildi.



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, darbe girişimini kınayarak şunları söyledi: “Ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla, çalışmaya devam etmek ve üretmektir. Geleceğe sağlıkla yürümemiz ancak toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışması ve hukukun üstünlüğü ile mümkün olacaktır.”



Darbe girişimine bir tepki de Yıldız Holding'den geldi.

Açıklamada, "Demokrasimize her zamankinden daha fazla


sahip çıkarak ve işlerimizi layıkıyla yerine getirerek; ülkemize ve demokrasimize duyduğumuz güven ve bağlılıkla Türkiye'mizin güçlenmesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” denildi.


#Sabancı Holding
#FETÖ
#Ahmet Nazif Zorlu
8 yıl önce