|

HEDEFE ALDI

Memur Yaşar Okuyan'ı

Yeni Şafak
01:00 - 14/02/2000 Pazartesi
Güncelleme: 09:37 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T
Kamu-Sen Çalışma Bakanı Okuyan'a sendikal hakların yürürlüğe girmesi için Mart sonuna kadar süre tanıdı. İstekleri yerine gelmediği takdirde Okuyan'ın azli için kampanya açılacak.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Resul Akay, Mart ayı sonuna kadar sendikal hakların yürürlüğe girmemesi durumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan hakkında Anayasa suçu işlediği gerekçesiyle cumhuriyet başsavcılıklarına dokunulmazlığının kaldırılması için ceza davaları açmaya, ayrıca Bakan Okuyan'ın kabineden "azli için" de "kitlesel basın açıklamaları" yapmaya karar verdiklerini söyledi. Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapılan Türkiye Kamu-Sen 7. Yüksek İstişare Kurul Toplantısı sona erdi.

Akay, açıkladığı deklarasyonda, kamu çalışanlarının grev, toplu sözleşme, siyaset ve yönetime katılma hakkını içeren sendikal hakların önündeki yasal ve anayasal engellerin kaldırılmasını bir kez daha talep etti. Akay, hayvan haklarıyla ilgili yasa tasarısının genel kurul gündeminin 5'inci sırasına alınmasına rağmen, grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklar konusunda her türlü eylemi yapan kamu çalışanlarının meramının anlaşılamadığını, bunu manidar bulduklarını kaydetti.

Hükümetin kamu çalışanlarının sendikal haklarıyla ilgili uluslararası sözleşmeleri ve Anayasa'nın 53. maddesini görmezden geldiğini belirten Akay, "Buna karşın, hükümetin 30 bin vatandaşımızın katledilmesinden, 100 milyar doları aşkın milli servetin hebasından sorumlu, 20. yüzyılın en büyük canisi terör örgütü başı Abdullah Öcalan'la ilgili uluslararası sözleşmeleri gözönünde bulundurmasını esefle karşılıyoruz" dedi.

Akay, Mart ayı sonuna kadar sendikal hakların yürürlüğe girmemesi durumunda Yaşar Okuyan hakkında Anayasa suçu işlediği gerekçesiyle cumhuriyet başsavcılıklarına dokunulmazlığının kaldırılması için ceza davaları açmaya karar verdiklerini bildirdi. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı 962 şube başkanını Ankara'ya davet ederek parlamentoda grubu bulunan partilerin milletvekilleri üzerinde bir hafta süreyle baskı kuracaklarını da ifade eden Akay, Okuyan'ın kabineden azli için Mart 2000 günü tüm illerde kitlesel basın açıklaması yapılacaklarını söyledi.

Kamu-Sen taleplerinin karşılanmaması halinde yürüyüş, miting, iş yavaşlatma açlık grevi başta olmak üzere, sürekli eylem sürecini başlatacak. Deklarasyonda yer alan eylemler şunlar:
#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce