Yeni Şafak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD'li mevkidaşıyla görüştü

17:2317/03/2025, Pazartesi
G: 17/03/2025, Pazartesi
AA
ABD Hazine Bakanı Bessent - Bakan Şimşek (Foto: Arşiv)
ABD Hazine Bakanı Bessent - Bakan Şimşek (Foto: Arşiv)

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ABD Hazine Bakanı Bessent ile telefonda görüştü. İki bakan, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin daha da derinleştirilmesi konusunu ele aldı.

Bakan Şimşek, telefon görüşmesinde, Bessent'i yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Yüz yüze de görüşecekler

Görüşmede, her iki Bakan da ilk fırsatta yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldı. Bu çerçevede tarafların, nisan ayının son haftasında Washington DC'de düzenlenecek IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamda bir araya gelmesi bekleniyor.

30 dakika sürdü

Yaklaşık yarım saat süren telefon görüşmesinde, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da derinleştirilmesi konusu ele alındı.




#Mehmet Şimşek
#Scott Bessent
#ABD
#Hazine ve Maliye Bakanı
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.