Yeni Şafak

Hakim değişmeli dava düşmeli

Haber Merkezi
01:007/12/2019, Cumartesi
G: 6/12/2019, Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf : Arşiv
Fotoğraf : Arşiv

Halk Bankası, ABD New York Güney Bölge Savcılığı tarafından açılan davada yetki aşımı olduğunu vurgulayan Halk bankası, tarafsızlığını yitiren dava hakiminin değişmesi, davanın da düşmesi gerektiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Bankası Genel Müdürlüğü, “ABD’deki yargılamanın durdurulması için tüm yasal haklarımızı kullanacağız” denildi.

Şahsi yargı yetkisi bulunmayan ABD mahkemesinin hususi katılım taleplerini reddetmesiyle ilgili; yapılan açıklamada, “ABD’deki emsal davalarda ‘yargı yetkisi’ ve ‘hâkimin reddi’ gibi eşik niteliğindeki konulara esasa girilmeden itiraz edilebilmesi için hususi katılıma izin verilmesi geçerli bir uygulamadır. Adil yargılamanın en temel hakkı olduğuna ve yargılama yetkisinin en baştan belirlenmesi gerektiğine inanan Bankamız, federal mahkeme kararının durdurulması için tüm yasal haklarını kullanacaktır” denildi.

#Halkbank
#ABD
#New York
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.