EDISYON:

Güçlü ulaşım ağına hazırız

Yeni Şafak
Cahit Saraçoğlu
04:002/07/2018, Pazartesi
G: 2/07/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Projeler tamamlandığında Türkiye dev ulaşım ağına sahip olacak
Projeler tamamlandığında Türkiye dev ulaşım ağına sahip olacak

Türkiye’nin ulaştırma yatırımları, sadece günlük hayatı ve ticareti değil lojistik üs olma rolüne de katkı sunacak. Sürdürülen dev projeler, 24 Haziran seçimlerinde seçmenin kararında önemli bir etken olurken, yeni yatırımlar sayesinde ülkemiz dev bir ulaşım ağına sahip olacak.

Türkiye’nin son yıllarda ulaşım ve altyapı alanında başlattığı projelerin tamamlanmasıyla Türkiye dev ulaşım ağına sahip olacak. Bugüne kadar hayata geçirilen mega projelerin ise 24 Haziran seçimlerine yön verdiği belirtildi. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı Yapımcısı MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, seçmenlerin kararında Türkiye’nin başlattığı ulaşım projelerinin etkili olduğunu dile getirdi.

Yeni Şafak’a değerlendirme yapan Tümer, seçimler sonrası devam eden projelerin tamamının hayata geçmesiyle Türkiye’nin dev bir ulaşım ağına ve güçlü altyapı ekonomisine sahip olacağını söyledi. Tümer, bunun farkında olan seçmenlerin tercihlerini yaparken ulaştırma projelerine hangi partinin ne kadar önem verdiğini irdelediğini kaydetti.

MEGA PROJELER EKONOMİNİN DİNAMİĞİ

Seçimler sonrası ulaştırma projelerinin daha da hız kazanacağını gözlemlediklerini belirten Tümer, “Şimdi ekonomi alanındaki çalışmaların en önemli ayağını Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve yakın zamanda hizmete açılan Avrasya Tüneli, Kanal İstanbul, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü, 3. İstanbul Havalimanı gibi mega projeler oluşturuyor. Bu dinamizme dünya gıpta ile imrenerek bakıyor. Yeni süreçte de ekonomide yapılacak yeni hamlelerle enflasyon ve cari açıkla mücadelenin başladığı noktada mega projeler yine devreye girecek” diye konuştu.

Yeni iş ortaklıkları için fırsat

Ufuk Yavuz Tümer, tüm sektörlerde hakim olan durgunluk ve çekingenliğin artık tamamen ortadan kalktığını söyledi. Tümer, “Bu yıl ilk kez Amerika, Ortadoğu, Afrika, Asya kıtalarından uluslararası proje uygulayıcılarının katılacağı 3-6 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde uluslararası 3. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleştireceğiz. Fuarın ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli imkanlar sunacağına inanıyoruz” dedi.

#​Türkiye
#Ufuk Yavuz Tümer

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.