|

Güçlenirken darbe oldu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin Türkiye’nin büyüdüğü ve güçlendiği bir dönemde gerçekleştiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Friday
Güncelleme: 06:59 - 14/07/2017 Friday
Yeni Şafak
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Valiliği ve Ankara Kalkınma Ajansı iş birliğinde ATO Meclis Salonu’nda düzenlenen “15 Temmuz ve Kalkınma Paneli”nde konuşan Elvan, “Temel mesele şu. Baktılar ki Türkiye artık kendi kararını kendisi veriyor, büyüyor, güçleniyor, ekonomik olarak bölgesinde çok önemli bir güç haline geliyor. Ne yapıp edip Türkiye’nin önünü kesip, kendi kararını kendisinin vermediği, ekonomik olarak güçsüz bir Türkiye’yi nasıl ve ne şekilde oluşturabiliriz anlayışı ile hareket edilmiştir. 15 Temmuz hadisesi bundan ibarettir” değerlendirmesinde bulundu.

Reformlar
hayata geçecek

Ekonominin sağlam temeller üzerine oturtulduğunu belirten Elvan, Türkiye’nin bir yandan başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla devam ederken bir yandan da hızla reformları hayata geçireceğini kaydetti. Toplantıda konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, örgütün darbe gecesi milletten intikam almak için TBMM’yi bombaladığını,

ATO Başkanı Gürsel Baran da 15 Temmuz’un FETÖ’ye ve diğer terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin yanı sıra Türk milletinin dirilişinin sembolü olduğunu kaydetti.

#Kalkınma Bakanı
#Lütfi Elvan
#FETÖ
7 years ago