Gıdanın enflasyona baskısına neşter geliyor

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:007/09/2016, Çarşamba
G: 6/09/2016, Salı
Yeni Şafak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Bakanlığın yeni dönem politikalarını anlatan Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile 733 kişinin bakanlıktan ihraç edildiğini açıkladı. Çelik, “458 kişi de şu anda açığa alınmış bulunmakta. İnceleme devam ediyor. FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ... Hepiniz aynı amaca hizmet ediyorsunuz. Türkiye üzerinde hesaplarınız var. Türkiye üzerinde hesabı olanlara maşa


görevi görüyorsunuz” dedi.



GIDA KOMİTESİ YARIN TOPLANACAK


Gıda fiyatlarının enflasyona etkisinin de görüşüldüğü Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi çalışmalarına ilişkin bilgi veren Çelik, bu çerçevede belirli periyotlarda değerlendirme toplantılarının yapıldığına dikkati çekti. Çelik, “Büyük ihtimal önümüzdeki perşembe günü de Bakanlar düzeyinde toplantı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” bilgisini verdi.



ENFLASYON SEPETİNDE DÜZENLEME


Enflasyon hesaplamasında mevsimsel etkilerin göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret eden Çelik, “Mevsimsel olarak halkın çok tüketmediği bir ürünün sepette olması gıda enflasyonunu çokça gündeme getiriyor. Biz bu teklifi de Tarım Bakanlığı olarak getireceğiz. Yani bu ürünlerin mevsimsel olarak ele alınması ve gıda sepetinin buna göre düzenlemesi halinde hiç hak etmediğimiz bu eleştirilerden de kurtulacağımız inancı içerisindeyiz. Bu alanda sağlıklı bir çalışma var” diye konuştu.



Tarladan sofraya fiyat farkı ne olacak?






Faruk Çelik, komuoyunun ortak şikayeti olan tarım ürünlerinin tarladan çıkış ile pazar fiyatları arasındaki farkın rahatsız edici durumda olduğunu söyledi. Çelik, “Burada 50 kuruşa çıkan bir ürün pazarda 2 liraya satılıyorsa, çilesini çeken insanın elde edemediği karı kimler ranta dönüştürüyor? İşi üreten, çileyi çeken, maliyetle bedel ödeyenin almadığı bir karı, aracıların aldığı bir piyasa, serbest piyasa olamaz. Tarım Bakanlığı olarak bu noktada müdahaleden yanayız."



#Faruk Çelik
#FETÖ
#PKK
#PYD

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.