EDISYON:

Fırsatçı emlakçılara geçit yok: Ev sahipleri dairelerini borcu bitmeden kesinlikle satamayacak

10:4715/09/2022, Perşembe
G: 15/09/2022, Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Merak edilen ayrıntıları anlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli bir konuya değindi. Ev sahiplerinin dairelerini borcu bitmeden kesinlikle satamayacaklarını belirten Bakan Kurum, "Gayri resmi yollarla satanları tespit edersek, evlerine el koyacağız" ifadelerini kullandı.

TOKİ Sosyal Konut Projesi önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 31 Ekim'e kadar sürecek başvuruları başladı. Ev sahibi olmak isteyen bir milyondan fazla kişi başvuru yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum aralarında Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in de bulunduğu medya yöneticileriyle buluştu, projenin detaylarını merak edilenleri bir bir anlattı.

'EVLERİNE EL KOYACAĞIZ'


Ev sahiplerinin dairelerini borcu bitmeden kesinlikle satamayacaklarını belirten Kurum, "Ev sahipleri, dairelerini borcu bitmeden kesinlikle satamayacaklar. Gayri resmi yollarla satanları tespit edersek, evlerine el koyacağız. Evini 14 Eylül itibariyle satanlar konut başvurusu yapamayacaklar. Bununla birlikte sosyal konut sahiplerinin evlerini kiraya vermesinde bir sakınca yok" dedi.


'BÜYÜK İLGİ GÖRECEK'

Alt gelirliler için yapılan dev konut projesinin büyük ilgi göreceğini söyleyen Kurum, "Bu projenin yoğunluğunu atlatalım orta ve üzeri gelirliler için bir kampanya yapacağız” ifadelerini kullandı.


#mURAT KURUM
#TOKİ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.