Yeni Şafak

İki modelin üretimini sonlandırıyor

Yeni Şafak
12:5218/05/2018, Cuma
G: 18/05/2018, Cuma
Diğer
​İtalyan otomotiv devi Fiat iki modelin üretimini sonlandırıyor.
​İtalyan otomotiv devi Fiat iki modelin üretimini sonlandırıyor.

İtalyan otomotiv devi Fiat iki modeli için sürpriz bir karar aldı. Firmanın İtalya'da Punto ve Mito üretimini sonlandıracağı öğrenilirken konuyla ilgili resmi açıklamanın ise 1 Haziran'da yapılması bekleniyor.

Fiat İtalya'da düşük fiyatlı segmentte yer alan modellerin üretimini sonlandırıyor.

İtalya'da Punto ve Mito üretimini yapan Turin ve Naples fabrikaları Maserati ve Jeep markaları üretilecek şekilde yeniden yapılandırılacak.



Fiat'taki bu önemli kararın CEO Sergio Marchionne tarafından 1 Haziran'da açıklanması bekleniyor. Bloomberg'te kaynaklara dayandırılarak yer alan habere göre, plana son şeklin henüz verilmediği ve halen bazı değişiklikler de olabileceği ifade edildi. Fiat ise haberle ilgili bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Panda modelinin üretiminin ise Polonya'ya kaydırılması planlanıyor.

#İtalya
#Fiat
#Otomotiv üretimi
#Punto
#Mito
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.