Yeni Şafak

FETÖ'nün yurt dışına kaçırdığı mal varlığını açıkladı

Yeni Şafak
07:1421/03/2019, Perşembe
G: 21/03/2019, Perşembe
AA
​TMSF Başkanı Muhiddin Gülal.
​TMSF Başkanı Muhiddin Gülal.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal, FETÖ'nün yurt dışına kaçırılan mal varlığını açıkladı. FETÖ'nün 300-400 milyon dolarlık mal varlığını yurt dışına çıkardığına dikkat çeken Günal, varlıkların devralınması için ciddi bir hukuk mücadelesi de başlattıklarını söyledi.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal FETÖ'nün yurt dışındaki varlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HUKUK MÜCADELESİ VERİLİYOR

Yurt içinde mücadele sürerken yurt dışında da muvazaalı (anlaşmalı) devredilen varlıkların Türkiye'ye ait olduğu öngörüsüyle hukuki mücadele başlattıklarını söyleyen Gülal, ''Türki Cumhuriyetlerde, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Avrupa, Amerika, İngiltere'de ciddi profesyonel ekiplerle hukuk mücadelesi veriyoruz" diye konuştu.

400 MİLYON DOLAR

FETÖ'nün direncinin kırılması adına bu davaların kazanılmasını önemli bulduklarını bu yüzden de çok ciddi olarak takip ettiklerini kaydeden Gülal, ''Mesela Kırgızistan'da Vefa Center var, hemen hemen 15-20 milyon dolarlık bir rakam. Toplama vurduğumuzda yurt dışındaki mal varlığıyla ilgili hemen hemen 300-400 milyon dolarlık bir rakam var" dedi.

#Muhiddin Gülal
#FETÖ
#Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
#TMSF
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.