FETÖ'den tutuklanan iş adamı arkadaşının kimliğini kopyalamış

Yeni Şafak
10:4330/01/2019, Çarşamba
G: 30/01/2019, Çarşamba
AA
Komagene Çiğköfte'nin sahibi Murat Sivrikaya tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Komagene Çiğköfte'nin sahibi Murat Sivrikaya tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

FETÖ'nün "büyük bölge mütevellisi" olduğu iddiasıyla aranırken yakalanan bir çiğ köfte markasının hissedarlarından Murat Sivrikaya'nın yakalanmamak için ilkokul arkadaşının kimlik bilgilerini kullanarak sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi hazırlattığı ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve bir yıldır aranan Komagene çiğköftenin sahibi Murat Sivrikaya geçtiğimiz günlerde gizlendiği adreste yakalanmıştı.

  • Operasyon sonrasında Sivrikaya'nın üzerinden sahte kimlik çıktığı da belirtilmişti.

FETÖ'nün "büyük bölge mütevellisi" olduğu iddiası ile çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Murat Sivrikaya'nın emniyetteki ilk ifadesine ulaşıldı.

Arkadaşının kimlik bilgilerini kopyalamış

Sivrikaya'nın yakalanmamak için ilkokul arkadaşının kimlik bilgilerini kullanarak sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi hazırlattığı ortaya çıktı.

2 bin 500 TL'ye internette bulmuş

Sivrikaya'nın iddianamedeki ifadesinden:

"İnternetten tanıştığım kişi, sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet işlemi için 2 bin 500 lira istedi. Bir hafta sonra Basmane Garı'na gittim. 50-55 yaşlarında kır saçlı, orta boylu bir şahıstan H.K. adına düzenlenen ve üzerinde internetten gönderdiğim fotoğrafın bulunduğu kimlik ve sürücü belgesini alarak istediği parayı verdim"

  • İstanbul merkezli kurulan, Türkiye genelinde bin 100 şubesi bulunan çiğ köfte firmasının kurucusu ve sahibi olan Sivrikaya'nın, örgütle iltisakı nedeniyle KHK ile kapatılan İzmir İşadamları Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü öğrenildi.
#Murat Sivrikaya
#FETÖ
#Komagene

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.