|

FETÖ yüzsüzleri

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ne maddi destek verdikleri için el konulup TMSF'ye devredilen şirketler üzerinden piyasayı dolandırmak isteyen suç şebekesi tespit edildi. TMSF'nin elinde FETÖ bağlantılı 500'ün üzerinde şirket bulunuyor. Bu şirketlerin önemli bir kısmı; üretim, istihdam ve diğer ticari faaliyetleri nedeniyle açık tutuluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:15 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ortakları ve yöneticileri hakkında yürüyen davalar nedeniyle hakkında ileride karar verilecek şirketlerin yönetimini TMSF yürütüyor. Bu şirketlerin TMSF tarafından satışa çıkarılması bekleniyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen suç şebekesi türedi. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen bu konuyla ilgili araştırmalarını derinleştiren TMSF yönetimi, piyasayı çarpmak üzere olan dolandırıcıları tespit etti.



SAVCILIĞA BİLDİRİLDI


TMSF'den yapılan açıklamada kayyım olarak TMSF'nin görevlendirildiği FETÖ şirketlerinin gayrimenkullerinin ucuz fiyata satışını ayarlayabileceğini ve bu şirketlerden alacağı olanların alacaklarını kısa sürede tahsil edebileceğini vadeden ve FETÖ şirketlerini sattığını iddia edenleri tespit ettiğini ve bunlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.


#FETÖ
#TMSF
8 yıl önce