|

Ekonomide FETÖ temizliği

Darbe gerişimi sonuçsuç kalan FETÖ elemanlarının devlet kurumlarından temizlenmesi sürüyor. Maliye Bakanlığı'nın bin 500 kişiyi görevden uzaklaştırmasının ardından dün de EPDK, aralarında daire başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişiyi görevden aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:33 - 28/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Maliye Bakanlığı bin 500'e yakın Türkiye genelindeki personelini açığa alırken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da (EPDK) 25 kişiye görevden el çektirdi. Maliye Bakanlığı ilk adımını 7 Bakanlık Müşaviri'ni açığa alarak attı. Türkiye'de enerji piyasalarının kurallarının konulmasından, işleyişinin denetimine kadar kritik bir özelliği bulunan EPDK da bünyesindeki paralel devlet yapılanması /FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen 25 personeli görevinden uzaklaştırdı. Grup başkanı ve enerji uzmanı düzeyinde isimlerin de bulunduğu 25 personel hakkında soruşturma başlatıldı.


SIRADA LİSANSLI FETÖ'CÜ ŞİRKETLER

EPDK'nın paralel devlet yapılanması olan FETÖ ile mücadelesi sadece kurum için personel ile olmayacak. Enerji piyasalarında üretim ve dağıtımı işlerinin koordinasyonunu da sürdüren EPDK, FETÖ ile mücadelesini onlarla işbirliği içerisinde olduğu tespit edilen lisanslı enerji şirketleri ile ilgili de yapacak. Kurum yetkilileri, şirketler hakkında inceleme başlattıklarını dile getirdi. Geçen yıl Petrol Piyasası Dairesi Başkanı Taner Mutlu, Kamulaştırma Dairesi Başkanı Osman Birgin, grup başkanları Tevfik Uğur Kocabaş, Nuri Karaoğuz, İsmail Hakkı Ayaz, Besim Çelebi, Esin Kadıoğlu, Orhan Eyigün, Ayhan Sevil, Sadullah Fatih Bilgiç ve Murat Gidiş görevden alındı. Soruşturma ve ceza verilip de mahkeme kararıyla geri dönen Osman Birgin, Taner Mutlu yeniden görevden el çektirildi.

KALKINMA'DAN 16 KİŞİ ATILDI

Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatlı kamu personeline yönelik soruşturma kapsamında, Kalkınma Bakanlığında 16 kişiye görevden el çektirildi.Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız da görevden alındı.

En hızlı çalışmayı Maliye başlattı

Başbakan Binali Yıldırım'ın “İlk etapta Maliye Bakanlığımız bin 500'e yakın kamu görevlisi hakkında görevden el çektirme işlemlerini başlatacak ve devam edecek” sözlerini en hızlı Maliye Bakanlığı başlattı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, müsteşarlığı döneminde Paralel Yapı mensubu oldukları bilinen bazı üst düzey yöneticilerinden 2011,

2012 döneminde müşavir

kadrosuna alınanlardan 7'sine görevden el çektirdi. Önceki gün bu kişilere tebligat yapıldı. Edinilen bilgiye göre, önceki gün müşavirleri ile toplanıldı. Görevden el çektirilen müşavirlerin Aziz Özbek, Ünal Tayan, Raci Ün, Mustafa Uyanık, Mustafa Güneş, Veliyüddin Bahadır Özkan, Metin Akdamar olduğu öğrenildi.

BDDK'dan 86, Borsa İstanbul'dan 51 kişi uzaklaştırıldı

Dün FETÖ temizliği yapan kurumlar arasında BDDK ve Borsa İstanbul' da katıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme

Kurumu'nda (BDDK), 86 meslek personeli görevden uzaklaştırıldı. Bu kişilerden ikisinin daire başkanı, birinin başkan müşaviri, diğerlerinin de murakıp ve uzman olduğu belirtildi. Darbeye kalkışan FETÖ'nün ele geçirmeye çalıştığı Borsa İstanbul'da ise dün

51 kişinin işine son verildiği açıklandı.
#FETÖ
#Maliye Bakanlığı
8 yıl önce