FETÖ küresel düzeni tehdit etti

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:004/08/2016, Perşembe
G: 3/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, 49 ülkenin başkonsoloslarını davet ettiği toplantıda, artık hiçbir ülkenin fildişi kulesinde kalarak olayları güven içinde izleyemeyeceğini söyledi. Çağlar, “FETÖ Türkiye ile birlikte tüm küresel düzeni tehdit etti” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 49 ülkenin İstanbul Başkonsolosu ve üst düzey temsilcileri ile 'Güçlü ekonomi güçlü Türkiye' başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi. Konsoloslara seslenen Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminde asker elbisesi giymiş Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye ile birlikte 'tüm küresel düzeni' tehdit ettiğini söyledi. Artık hiçbir ülkenin fildişi kulesinde kalarak olayları güven içinde izleyemeyeceğine vurgu yapan Çağlar, “16 Temmuz sabahı teröristler başarılı olsaydı bu, 79 milyon insanımız için değil uzak-yakın demeden pek çok ülkeyi etkileyecek derin bir bunalımın ayak sesleri olacaktı. Dolayısıyla 15 Temmuz terörünün püskürtülmesi sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli ve hayati bir eşiktir. Türkiye, 15 Temmuz'u 16'sına bağlayan gece dünyadaki huzurun tesisi adına çok büyük bir sınav verdi. Ne mutlu ki bugün demokrasi kazandı, dünya barışı kazandı” ifadesini kullandı.



Halk destan yazdı


Çağlar, 15 Temmuz'da Türkiye'deki demokratik kültür ve milli iradeye dayalı siyasi yönetimin dünya tarihi açısından bir hürriyet destanı yazdığına da dikkat çekti. Milletin girişime hayır dediğine işaret eden Çağlar, şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ve en önemlisi de kadın çocuk yaşlı demeden aziz milletimiz bu girişime 'dur' dedi. Yaşanan süreç adeta bir sınav gibi ülkemizin ekonomik, siyasi, toplumsal yönden ne kadar güçlü olduğunun kanıtı.”



ABD susmayı tercih etti


Toplantıda kendi istekleriyle söz alan İran ve Pakistan başkonsolosları her konuda Türkiye'nin yanında olduklarını ve Türkiye'de yaşanan başarısız darbe girişimi karşısında Türk halkının demokrasi için gösterdiği dik duruşu takdir ettiklerini dile getirdi. Alman, İngiliz ve ABD temsilci ve başkonsoloslarına da basın mensupları darbe girişimi ve sonrasında halkın gösterdiği onurlu tavrı nasıl algıladıkları soruldu. Sözkonusu soru karşısında bir tek İngiltere'den Türk halkının duruşunu takdir ettikleri yanıtı geldi. Alman yetkili ve ABD başkonsolosu ise bu konuda susmayı tercih etti.



Mega projelerde takvim işliyor


İTO Başkanı Çağlar, 15 Temmuz'un ardından insanların dövize değil, TL'ye yatırım yapmalarının ekonomiye olan güvenin çok açık bir göstergesi olduğunu kaydetti. Hükümetin, OHAL süresince günlük hayatı etkileyecek bir uygulama olmayacağının sözünü verdiğini belirten Çağlar, “Bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Bu olayın enflasyon üzerinde etkisi olmayacağı da ortaya koyuldu. Özel tüketimde gerileme yok, mega projelerde de takvim işliyor” dedi.



Haberler Türkiye'yi yansıtmıyor


Türkiye ekonomisinin, son 10 yılda üstün bir performans gösterdiğini kaydeden Çağlar, başkonsoloslara "Doğruyu yansıtmayan haberlerin ülke gerçeklerinden ne denli uzak olduğunu en iyi bilen sizlersiniz. Bu süreçten daha da güçlenerek çıkacak güç ve iradeye sahibiz. Bunun da en iyi şahitleri sizlersiniz. Gerçeklerin anlatılması için, bu şehir ve ülkede yaşayan siz yabancı misyon şefi dostlarımıza önemli bir vicdani sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk, evrensel demokrasi ilkelerinin de doğal bir sonucu” şeklinde seslendi.





#İbrahim Çağlar
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.