|

Evlilik bankasına 5 milyar TL kaynak

AK Parti, Aile ve Gençlik Fonu kurulması hakkında kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu. 9 maddeden oluşan kanun teklifinin gerekçesinde, fonun ailenin korunması için oluşturulduğu vurgulandı.

Uğur Duyan
04:00 - 3/11/2023 Cuma
Güncelleme: 06:01 - 3/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, fona ilk etapta 4.5 ila 5 milyar TL’lik bir kaynak aktarılacağını söyledi. Usta, “Şartları tutan gençlerimize 150 bin TL’lik kredi verilecek. 2 yıl ödemesiz, daha sonra 4 yıl ödeme şartıyla hiçbir faiz olmaksızın bir kredi desteği uygulanacak” dedi.


4 PİLOT İL BELİRLENDİ

Usta, başvuruların, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden dijital olarak yapılacağını ve şartların hepsi dijital platformda yayınlanacağını kaydetti. Şartlarla ilgili ayrıntılı çalıştıklarını bildiren Usta, “Önceliğimiz ilk evlilikler ama pilot olarak deprem bölgesinde başlıyoruz. Deprem bölgesinde ikinci evliliği olanları da kapsayabilir” ifadelerini kullandı. Usta, projenin pilot illeri olarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’nın belirlendiğini kaydetti. Fonun kuruluş amacı kanun teklifinde, aile yapısının desteklenmesi olarak açıklandı. Fon kaynakları petrol, doğal gaz ve maden gelirlerinden sağlanan tahsilatının yüzde 20’sinden oluşacak. Cumhurbaşkanı bu oranı yüzde 0 ila yüzde 40 oranında değiştirmekte yetkili olacak.


#evlilik
#kredi
#AK Parti
#Aile ve Gençlik Fonu
10 ay önce