"Evet’in Ekonomik Anlamı"

Yeni Şafak
13:213/04/2017, Pazartesi
G: 3/04/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Derin Ekonomi, Nisan sayısında Evet’in kısa ve uzun vadede ne gibi etkiler doğurabileceğini analiz etti.
Derin Ekonomi, Nisan sayısında Evet’in kısa ve uzun vadede ne gibi etkiler doğurabileceğini analiz etti.

Türkiye, cumhuriyet tarihinin en kritik kararlarından birini vermek üzere 16 Nisan’da referanduma gidiyor. Verilecek kararın ekonomik sonuçları da olacak elbette. Türkiye’nin en saygın uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi; Nisan ayında “Evet’in Ekonomik Anlamı”nı ele aldı.

Türkiye, 16 Nisan'da 18 maddelik Anayasa değişikliğini oylamak için referanduma gidiyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumundan çıkacak olumlu sonuç, ülkenin hangi hükümet sistemiyle yönetileceğini belirlemekle kalmayacak, kurumsallaşmış bürokratik vesayetten kurtulmasını, bölgesinde ve dünyada daha güçlü ve özgüvenli bir aktör olarak hareket etmesi sonuçlarını da beraberinde getirecek.

  1. Her şeyden önce ekonomik darboğazlar eşliğinde hayatımızı alt üst eden koalisyon ihtimalinden kurulacağız. Ekonomik alanda çok daha hızlı kararlar verilebilecek, gündelik meselelerin ötesinde geçilip çok daha uzun vadeli vizyonlara göre hareket edilebilecek.

Derin Ekonomi, Nisan sayısı için iş dünyasının önemli isimlerine, ilgili sivil toplum örgütü yöneticilerine ve siyaset dünyasının ekonomik akıllarına Evet’in ekonomik anlamını, kısa ve uzun vadede ne gibi etkiler doğurabileceğini sordu.

Darbelerin olduğu bir ülkede ekonomik istikrarın olmayacağını söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan “Bu anayasa değişikliği aslında bir siyasi mesele değil memleket meselesidir. Bu Türkiye'nin bir meselesidir. Türkiye 2023 ve 2053 hedeflerine inşallah bu anayasa değişikliği ile daha çabuk ulaşacak” açıklamasında bulundu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar “Bizler yatırım yapan, üreten, istihdam oluşturan iş insanları olarak koalisyonlar, darbeler ve ekonomik krizler arasında sarkaç gibi salınan bir ülke değil, sorunlarını hızlı ve etkin kararlar alarak çözen bir Türkiye istiyoruz” dedi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) YK Başkanı Ali Kopuz ise referandumun Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini söyleyerek “Son dönemde yaratılmaya çalışılan olumsuz havanın aksine Türkiye, hala yabancı yatırımcı için cazip bir piyasa konumunda. Bu gelişmelerin yansımalarını hemen görmeye başladık. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch geçtiğimiz aylarda yaptığı not düşürmenin aksine şimdi ekonomimizde iyileşmeden bahsediyor. Piyasa önden gidiyor bunlar arkada kalıyor” diye konuştu.

Güçlü fikirlerin ve derin analizlerin okuyucuya sunulduğu Derin Ekonomi’nin Nisan sayısında İbrahim Karagül’ün yönetiminde Doç. Dr. Ömer Bolat, Doç. Dr. Hatice Karahan, Ali Saydam ve Meliha Okur gibi isimler yorumlarıyla yer alıyor. Uluslararası boyutta tanınan Abdul Bari Atwan, Dr. Mamdouh G Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha ve Dimitri Triantaphyllou ise her ay olduğu gibi derinlikli analizleriyle Nisan ayında da Türk okuruna Derin Ekonomi’den sesleniyor.

#Derin Ekonomi
#Dergi